Το 2014
άνοιξε στην πλατεία Άθωνος –και μάλιστα σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της– ένα νέο εστιατόριο, που έμελλε να προσθέσει ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι στην εστίαση στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το «Roots» ένα vegan-vegeterian εστιατόριο, που εδώ και εννέα χρόνια προσφέρει έναν πλήρη κατάλογο από γαστρονομικές νοστιμιές που ακολουθούν πιστά τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, απευθύνεται ωστόσο σε όλους όσοι αγαπούν τα γευστικά πιάτα. Η διακόσμηση με τους υπέροχους, παλ χρωματισμούς έχει tribal και ethnik αναφορές, ενώ το ξύλο κυριαρχεί παντού, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Οι ιδιοκτήτες, Παύλος Κατικαρίδης και Κώστας Τσολογιάννης, και ο σεφ Γιώργος Τσολερίδης έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη της ποιότητας και της εξυπηρέτησης. Το μενού ανανεώνεται δύο φορές τον χρόνο, αφού οι πρώτες ύλες βασίζονται στην εποχικότητα. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να απολαμβάνει συχνά κάτι διαφορετικό, διευρύνοντας τη γευστική του παλέτα. Κάθε τι που μπαίνει στην κουζίνα είναι προσεκτικά επιλεγμένο, ώστε η φρεσκάδα να διακρίνεται σε κάθε πιάτο.
Ξεχωρίσαμε το ριζότο κολοκύθας, τον all-time-classic vegan γύρο και το εξαιρετικό τσίζκέικ. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στα κοκτέιλ (δοκιμάστε το Chios Paloma) και τη λίστα κρασιών, που προέρχονται αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα. Ο επισκέπτης θα βρει, επίσης, φρέσκους χυμούς και smoothies.
Το κατάστημα
λειτουργεί καθημερινά, από τις 12:00 μέχρι τη 01:00 (ωράριο κουζίνας: 12:00-23.30).