Κείμενο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραμανλής
Μία από τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκα από νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης, για να διεκπεραιώσω διαφόρων ειδών δουλειές – από αυτές με τις οποίες όλοι μισούμε να ασχολούμαστε… Με το πέρασμα, όμως, της ώρας (και για να αντισταθμίσω την κούραση – σωματική και πνευματική), ένιωσα ότι χρειαζόμουν ένα καλό διάλειμμα. Ίσως και να χρειαζόταν να τσιμπήσω κατιτίς, για να πάρω δυνάμεις. Ευτυχώς, πάντοτε τυχαίνει ένας καλός φίλος να βρίσκεται στο κέντρο για παρέα – και κάπως έτσι πολύ σύντομα βρεθήκαμε στο «Samite gastro bar», στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Monasty», στο κέντρο της πόλης.
Η εμπειρία μας
Η κομψή αισθητική και η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα του χώρου επιτρέπουν την αρμονική συνύπαρξη απλότητας και πολυτέλειας στο περιβάλλον του gastro bar, με τα μοναστηριακά τραπέζια και το οβάλ μπαρ κάτω από τον εντυπωσιακό πολυέλαιο να κλέβουν την παράσταση.
Ο κατάλογος δεν ήταν πολύ μεγάλος, ήταν όμως έτσι στημένος, ώστε να καλύπτει όλες τις διατροφικές ορέξεις (και ανάγκες). Για αρχή, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τη σαλάτα του Καίσαρα (με τρυφερά φύλλα μαρουλιού, ψητό κοτόπουλο, παρμεζάνα ωρίμανσης, σπιτικά κρουτόν και ντρέσινγκ Καίσαρα), επιλέγοντας για τη συνέχεια προτάσεις πολύ κοντά στην ασφάλεια του γούστου μας: το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με καλαμπόκι, σπαράγγια και παστό κρόκο αβγού, καθώς και το Black Angus burger με τυρί τσένταρ, μπέικον, μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα και φρέσκιες τηγανητές πατάτες. Και επειδή χρειαζόμασταν και κάτι γλυκό, για να κλείσουμε ωραία το γεύμα μας, επιλέξαμε το τσίζκέικ με κρέμα τσίζκέικ, βάση από γκρανόλα εσπεριδοειδών και σάλτσα ροδάκινο-δεντρολίβανο.
Η άποψή μας
Οφείλω να ομολογήσω ότι όλα τα πιάτα ήταν νόστιμα και προσεγμένα, όπως θα ανέμενε κάποιος από ένα εστιατόριο αξιώσεων. Και μπορεί το μενού να ήταν απλό και σχετικώς περιορισμένο, δεν υστερούσε ωστόσο διόλου σε ποιότητα και γεύση. Αυτός είναι και ο λόγος που, αν βρεθείτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θελήσετε να απολαύσετε comfort food αξιώσεων σε ένα λιτό, αλλά συνάμα ιδιαίτερο περιβάλλον, το gastro bar του ξενοδοχείου «Monasty» αποτελεί μια ενδιαφέρουσα, ξεχωριστή επιλογή.




Ξέρατε ότι…
Το «samite» (που στα Ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «σαμίτης») ήταν το αγαπημένο χρυσοΰφαντο, μεταξωτό ύφασμα των βυζαντινών αυτοκρατόρων και της αυλής τους.
Το ξενοδοχείο «Monasty», στο οποίο βρίσκεται το all-day bar, αποτελεί το πρώτο διεθνές ξενοδοχείο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (με τη σφραγίδα της παγκόσμιας αλυσίδας Marriott International).
Στο «Samite» οργανώνονται συχνά πάρτι με DJs και μουσικά συγκροτήματα – μια ξεχωριστή πρόταση για τη βραδινή σας έξοδο.
Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελεί και το «Ennea rooftop bar», με θέα 360° στη θάλασσα και την πόλη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μου άρεσε:
Το ευγενικό προσωπικό και η δυνατότητα να καθίσεις στον εξωτερικό, «μυστικό» κήπο.
∆εν μου άρεσε:
Το γεγονός ότι οι τουαλέτες βρίσκονται σε άλλο όροφο, εκτός του μπαρ…
Check, please!
Με μέσο όρο τιμών τα 16 ευρώ, θεωρώ ότι απευθύνεται σε μεσαία βαλάντια και πάνω.
Info: «Samite gastro bar» στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Monasty», Βασιλέως Ηρακλείου 45. Τ. 2310-274.545. W. https://www.monastyhotel.com/samite-gastro-bar