Κείμενο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραμανλής
Συνεχίζοντας τις βόλτες μου στα πέριξ τού κέντρου τής Θεσσαλονίκης, ανακάλυψα ότι υπάρχουν κάμποσες «νεοταβέρνες» που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό σημείο συνάντησης, τόσο για έναν γρήγορο μεζέ όσο και για το κυριακάτικο γεύμα. Μία από αυτές ονομάζεται «Τέσσερα πιπέρια» και βρίσκεται σε κεντρικότατο δρόμο τής Τούμπας.
(Οφείλω να ομολογήσω ότι εντύπωση μου είχε προκαλέσει και παλαιότερα το γεγονός πως, περνώντας απέξω, διαπίστωσα ότι ο εξωτερικός χώρος τού μαγαζιού ήταν πάντοτε γεμάτος από κόσμο, γεγονός που σημαίνει ότι, λογικά, κάτι καλό πρέπει να συμβαίνει εδώ…).
Κυριακή μεσημέρι, λοιπόν, και η παρέα συγκεντρώθηκε για το καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο γεύμα.
Η εμπειρία
Στην είσοδο μας καλωσόρισε ευγενικά ο υπάλληλος της υποδοχής και μας κατεύθυνε προς το τραπέζι μας. Διαλέξαμε να καθίσουμε στον εξωτερικό (και καλά προστατευμένο) χώρο τού εστιατορίου, καθώς ο καιρός ήταν ακόμη καλός. Ο χώρος είναι απλός, αλλά καλόγουστος, με μεγάλα, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, ώστε να μην τίθεται θέμα χώρου για κάποιους σαν κι εμάς, που αρέσκονται να παραγγέλνουν πολλά και διαφορετικά πιάτα.
Μετά από διεξοδική ανάγνωση (ο κατάλογος είναι αρκετά μακρύς), επιλέξαμε για αρχή τη σαλάτα «Φρουτολαχανόκηπος» με λόλο ρόσο, άισμπεργκ, μαρούλι, λόλο βέρντε, ντρέσινγκ φρούτων τού δάσους, φρέσκο κατσικίσιο τυρί με παπαρουνόσπορο, κράνμπερι και φράουλες, όπως επίσης και τις κροκέτες γραβιέρας με καπνιστό χοιρινό, κρέμα παρμεζάνας και λάδι αρωματικών. Ταυτόχρονα, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στα μανιτάρια με θυμάρι, σκόρδο, ρίγανη και βαλσάμικο ξύδι, καθώς και στις ψητές πατατούλες με κρούστα ποικιλίας τυριών και μπέικον.
Από τα κυρίως, επιλέξαμε κεμπάπ γιαουρτλού με αρνί, μοσχάρι, γιαούρτι με δυόσμο, πιτάκια και κρέμα ντομάτας, μπιφτεκάκια Black Angus με πατάτες τσάνκι και σος γιαουρτιού με δυόσμο, ραβιόλες πορτσίνι-τρούφα με ποικιλία μανιταριών, κρέμα πορτσίνι, άρωμα τρούφας, φλοίδες μανιταριών και παρμεζάνα, καθώς και χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες Νέας Γης με αρωματικά βότανα και ρεμουλάντ με πικάντικη μουστάρδα.
Για το κλείσιμο, η διάθεση μας οδήγησε στο να επιλέξουμε την τάρτα λεμονιού (με τραγανή τάρτα βανίλιας, κρέμα λεμονιού, μαρέγκα, κραμπλ εσπεριδοειδών, φρούτα εποχής και σορμπέ μάνγκο), καθώς και την πρόταση του εστιατορίου: αρμενοβίλ με μπεζέ, καραμελωμένα αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, κράνμπερι, σος φρούτων τού δάσους και παγωτό σοκολάτα.
Ήταν μία από τις λίγες φορές που όλοι οι συνδαιτημόνες μείναμε τόσο ευχαριστημένοι από τα πιάτα μας (που δεν τα λες και λίγα…). Σε επίπεδο τόσο φαγητού όσο και εξυπηρέτησης, τα «Τέσσερα πιπέρια» αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη. Την επόμενη φορά θεωρώ δεδομένο ότι θα δοκιμάσω τα πιάτα με θαλασσινά. Ώς τότε, σας προτείνω ανεπιφύλακτα μία επίσκεψη στο εν λόγω εστιατόριο – η δική μας εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.












ID
Τα «Τέσσερα πιπέρια» ενδείκνυνται και για όσους θέλουν απλώς να πιουν ένα ουζάκι, καθώς προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από μεζέδες.
Το resto διαθέτει αξιόλογη λίστα κρασιών και λοιπών οινοπνευματωδών, για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.
Στο τέλος κερνάνε και γλυκάκι – κάθε φορά διαφορετικό.
Σας προτρέπω να κάνετε κράτηση πριν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε, μια που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της περιοχής.
Μου άρεσε:
Η ευγενική εξυπηρέτηση.
∆εν μου άρεσε:
Που δυσκολεύτηκα λίγο στην ανεύρεση πάρκινγκ.
Check, please!
Με τις τιμές στα κυρίως να ξεκινούν από τα 7,5 ευρώ, το εστιατόριο απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.
INFO: «Τέσσερα πιπέρια», Διογένους 29, Τούμπα. Τ. 2311-826.086.