Κείμενο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραμανλής
Στο εστιατόριο για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα πιστεύω ότι έχετε πάει οι περισσότεροι – αν όχι όλοι όσοι διαβάζετε αυτήν εδώ τη στήλη. Και αυτό επειδή για τους παλιότερους, σαν κι εμένα, η εμφάνιση των «TGI Friday’s» αποτέλεσε γεγονός μοναδικό για τα εστιατορικά δεδομένα της πόλης, καθώς εισήγαγε την κουλτούρα των αμερικανικών diners σε μια πόλη όπου οι επιλογές πέραν της τοπικής κουζίνας ήταν ελάχιστες.
Η εμπειρία μας
Μετά από, ομολογουμένως, αρκετό καιρό, αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα να επισκεφτώ ξανά το συγκεκριμένο εστιατόριο. Είναι Κυριακή μεσημέρι, ο καιρός είναι καλός και, κάπως έτσι, αποφασίσαμε να επιλέξουμε τραπέζι στον εξωτερικό χώρο, με θέα στην πλατεία Αριστοτέλους. Τα ευγενικά κορίτσια στην υποδοχή μάς οδήγησαν στο τραπέζι μας, φέρνοντάς μας και τις κάρτες του μενού (ειλικρινά, πρέπει να είχε μεσολαβήσει πάρα πολύς καιρός από την τελευταία μου επίσκεψη, αν κρίνω από το ότι δεν θυμόμουν πόσο μεγάλη ποικιλία πιάτων προσφέρουν τα «TGI Friday’s».
Μετά από αρκετή ώρα διαβάζοντας, επιλέγοντας, αλλάζοντας και ξαναλλάζοντας την επιλογή μας (μερικές φορές, η μεγάλη ποικιλία μπορεί να σε μπερδέψει), καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις: για αρχή, θεωρήσαμε δεδομένο ότι θα παραγγείλουμε τα Potato Twisters (φρέσκες, τηγανητές πατάτες σε ροδέλες με κέζο τσιζ σος, σάουερ κριμ σος, Μόντερέι Τζακ και πίκο ντε γκάλο). Προχωρώντας στη σαλάτα, είπαμε να δοκιμάσουμε την Orange and Walnut salad με φύλλα μαρουλιού ρομέν, άισμπεργκ, κόκκινο λάχανο, φέτες φρέσκου πορτοκαλιού, καραμελωμένα καρύδια, αποξηραμένα κράμπεριζ, τριμμένη παρμεζάνα, σέλερι και ντρέσινγκ βινεγκρέτ με βαλσάμικο.
Στα κυρίως, πρώτη επιλογή μας ήταν το διαχρονικό Parmesan Crusted Chicken (με σοταρισμένο στήθος κοτόπουλου, που επικαλύπτεται με Σίζαρ ντρέσινγκ και τραγανή κρούστα μείγματος παρμεζάνας. Σερβίρεται με σπιτικό πουρέ πατάτας με τσένταρ και συνοδεύεται από λαχανικά). Επόμενη επιλογή ήταν το Fridays™ Signature Glazed Chicken & Half Rack Ribs, που περιλαμβάνει στήθος κοτόπουλου στη σχάρα και μισή πλευρά από τρυφερά χοιρινά παϊδάκια επίσης στη σχάρα, με το μοναδική Fridays™ Signature Glaze και τηγανητές πατάτες.
Για το τέλος, θα ήθελα πολύ να μπορούσα να απολαύσω το Death by Chocolate (ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας που σερβίρεται με παγωτό βανίλια, καρύδια, ζεστή σος σοκολάτας, σος καραμέλας βουτύρου, μάρσμάλοους και πολύχρωμη τρούφα), το στομάχι μου όμως ήταν τόσο γεμάτο και η χοληστερίνη μου τόσο αυξημένη, που δεν κατάφερα να φέρω σε πέρας την αποστολή…
Η άποψή μας
Όπως ίσως φαντάζεστε, τα πιάτα, εκτός από πολύ χορταστικά, ήταν και αρκούντως νόστιμα. Το μόνο που δεν με ενθουσίασε ήταν η σαλάτα – για τα δικά μου γούστα, ένιωσα ότι τα λαχανικά ήταν πνιγμένα στη σος, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι ότι τρώω ντρέσινγκ με ολίγη από μαρούλι… Αυτό δεν αλλάζει τη συνολικά εξαιρετική εντύπωσή μου, ωστόσο – η πρόσφατη επίσκεψή μου μού επιβεβαίωσε την άποψη ότι το «Friday’s» αποτελεί διαχρονική αξία για τους καλοφαγάδες της πόλης (και ένα εστιατόριο από το οποίο αξίζει να περάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη…).




Ξέρατε ότι…
Το επιτυχημένο αμερικανικό casual dining brand «TGI Friday’s™» έκανε πρεμιέρα στην ελληνική αγορά το 1997. Έκτοτε, έχουν καταφέρει να φιλοξενούν ετησίως περισσότερους από 1,75 εκατ. καλεσμένους σε 10 εστιατόρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στον ίδιο όμιλο ανήκουν και τα «Pax Burgers», με πιο γνωστό το εστιατόριο στην Καλαποθάκη.
Συνιστώ να κάνετε κράτηση, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, όταν το εστιατόριο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Μου άρεσε:
Το γρήγορο και ευγενικό σέρβις.
∆εν μου άρεσε:
H αδιαφορία των γονιών του παραδιπλανού τραπεζιού προς τα γλυκά, αλλά φασαριόζικα παιδάκια τους…
Check, please!
Με μέσο όρο τιμών τα 13 ευρώ, το «TGI Friday’s» απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.