fbpx

Citymagthess.gr

The Citymag A-list στη Νάουσα: Εστιατόριο Οινομαγειρέματα

Μοιραστείτε το

Η ιστορία του εστιατορίου Οινομαγειρέματα ξεκίνησε από τον παππού Νίκο Ταβουλάρη στη Σμύρνη (εκεί όπου λειτουργούσε πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή το οινομαγειρείο Ταβουλάρης), συνεχίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στη Νάουσα (σε μια πρόχειρη εγκατάσταση κοντά στο Ρολόι, όπου σερβίρονταν 2-3 φαγητά) και συνεχίζεται από το 1998 στην οδό Βενιζέλου, από τον εγγονό πλέον Δημήτρη Ταβουλάρη. Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης.

Όταν ένα εστιατόριο είναι συνέχεια μιας γευστικής παράδοσης που κρατάει ήδη τρεις γενιές, ξέρεις ότι κάτι πρέπει να κάνει καλά. Πολύ καλά.

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του εστιατορίου Οινομαγειρέματα, στη Νάουσα. Μια ιστορία που ξεκίνησε από τον παππού Νίκο Ταβουλάρη στη Σμύρνη (εκεί όπου λειτουργούσε πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή το οινομαγειρείο Ταβουλάρης), συνεχίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στη Νάουσα (σε μια πρόχειρη εγκατάσταση κοντά στο Ρολόι, όπου σερβίρονταν 2-3 φαγητά) και συνεχίζεται από το 1998 στην οδό Βενιζέλου, από τον εγγονό πλέον Δημήτρη Ταβουλάρη.

Το μαγείρεμα είναι ακόμη και σήμερα οικογενειακή υπόθεση – άλλωστε, το καλό χέρι και το ταλέντο στη μαγειρική τέχνη περνάει από γενιά σε γενιά. «Παίζει» πάντοτε η εποχικότητα, με πιάτα που εξαρτώνται από την περίοδο του χρόνου και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Αδιαμφισβήτητη σταθερά είναι και η άριστη ποιότητα των υλικών, τα οποία προέρχονται αυστηρά από περιοχές όχι περισσότερο από 100 χλμ. από τη Νάουσα (εξαίρεση είναι μόνο το ελαιόλαδο, που το φέρνουν από Κρήτη και Καλαμάτα). Και επειδή Οινομαγειρέματα χωρίς οίνο δεν γίνονται, ένα πέρασμα από το κελάρι του εστιατορίου επιβάλλεται, για να επιλέξετε –τι άλλο;– έξοχα Ξινόμαυρα από τη Νάουσα, όπως επίσης και ορισμένες ετικέτες από την υπόλοιπη Ελλάδα (καθαρά και μόνο για λόγους αντιπροσωπευτικότητας). Αν είστε οπαδός των ξένων κρασιών, τα Οινομαγειρέματα δεν είναι για εσάς – αν σκέφτεστε όμως να πάτε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για να δοκιμάσετε φίνα ναουσαίικη κουζίνα και να τη συνδυάσετε με κάποιο ξένο κρασί, το πρόβλημα δεν το έχει το εστιατόριο…

Info: Εστιατόριο Οινομαγειρέματα, Στεφάνου Δραγούμη 1. Τ. 233 202 3576. Δείτε τις κριτικές του εστιατορίου στο Tripadvisor εδώ: https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g608864-d7793880-Reviews-Oinomageiremata-Naousa_Imathia_Region_Central_Macedonia.html
Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης.

Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες