
Από το 2003 η Σπονδή σερβίρει κυρίως ναουσαίικες συνταγές φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα, αναδεικνύοντας ιδανικά τις ετικέτες του Ξινόμαυρου.
Μπαίνοντας στο εστιατόριο του σεφ Άγγελου Χατζηστυλλή, στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, συναντάς στα αριστερά σου μία προθήκη με πολλά κρασιά – τα περισσότερα εξ αυτών Ξινόμαυρα. Το στίγμα είναι σαφές. Ο Άγγελος όχι μόνο τιμάει τους ντόπιους οινοπαραγωγούς, αλλά εδώ και 22 χρόνια επιμένει να προβάλλει τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής. Είτε με το να έχει συστηματικά στο μενού παραδοσιακές συνταγές, όπως το χοιρινό με κυδώνι, είτε αξιοποιώντας δημιουργικά τα τοπικά υλικά – λόγου χάριν, τον μπάτζο. Το μενού είναι χωρισμένο σε οκτώ κατηγορίες (από σαλάτες και ορεκτικά μέχρι προτάσεις σχάρας και πιάτα ημέρας) και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει όλες τις εκδοχές της ελληνικής κουζίνας.
Τα πιάτα περιλαμβάνουν νόστιμα ορεκτικά, όπως τα χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα από Ξινόμαυρο και το ντόπιο καπνιστό χοιρινό, μαμαδίσια μαγειρευτά (όπως οι λαχταριστοί γίγαντες με γλυκιά πάπρικα), ζουμερά κοψίδια και ποιοτικά κρέατα στη σχάρα, αλλά και ορισμένα θαλασσινά. Ο κατάλογος συμπληρώνεται από επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότι, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τσιπουρομεζέδες για όσους θέλουν να στήσουν μια παρέα στο πι και φι. Αναζητήστε οπωσδήποτε τα πιάτα ημέρας – ο Άγγελος εμπνέεται διαφορετικές λιχουδιές ανάλογα με την εποχή.
Info: Εστιατόριο Σπονδή, πλατεία Καρατάσιου 17, Νάουσα. Τ. 233 202 2233. Στο Instagram: spondinaoussa. Στο Facebook: spondinaoussa
