Ξεκινάμε με ένα δεδομένο: αν ζείτε στη Θεσσαλονίκη ή είστε τακτικός επισκέπτης της, έχετε απολαύσει ουκ ολίγες φορές τις υπέροχες νοστιμιές της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχετε και αγαπημένα πιάτα, τα οποία τιμάτε με την πρώτη ευκαιρία. Όπως, ας πούμε, το κρεμαστό σουβλάκι, σε όποια από τις εκδοχές του προτιμάτε (χοιρινό, κοτόπουλο ή αρνίσιο). Πέραν του εντυπωσιακού τρόπου σερβιρίσματος, είναι πραγματικά θεσπέσια.
Ας κάνουμε όμως, για τον υπόλοιπο κόσμο, τις αναγκαίες συστάσεις: οι Τηγανιές και Σχάρες είναι ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκονται κυριολεκτικά στην καρδιά της πλατείας Κατούνη και ειδικεύονται στο κρέας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές και σε θαλασσινά, όπως το αγαπημένο μας χταπόδι στη σχάρα με φάβα και καραμελωμένο κρεμμύδι. Θα μείνουμε όμως στο κρέας… Θα το απολαύσετε κυριολεκτικά με όποιον τρόπο τραβάει η όρεξή σας: στη σούβλα, στο τηγάνι, στα κάρβουνα – όπου το λαχταρήσετε!
Και έφτασε η ώρα να σας ανοίξουμε την όρεξη: στη σούβλα θα βρείτε κοντοσούβλι (κοτόπουλο ή χοιρινό), μπριζόλα και, τα Σαββατοκύριακα, κοκορέτσι και αρνί. Το αρνάκι, βέβαια, μπορείτε να το απολαύσετε και καθημερινά, ως παϊδάκια στη σχάρα. Προτείνουμε, επίσης, σπαλομπριζόλα, χοιρινά ribs με BBQ σος και τα θεσπέσια κεφτεδάκια. Η λίστα με τις τηγανιές είναι τεράστια, οπότε θα αρκεστούμε στη μοσχαρίσια συκωταριά. Μαγεία! Ειδικά αν την απολαύσεις με μία παγωμένη μπίρα.
Η κουζίνα είναι ανοιχτή από τη μία το μεσημέρι ώς τη μία μετά τα μεσάνυχτα.
Info: Τηγανιές και Σχάρες, πλατεία Κατούνη 3. T. 2310 510 284. Στο Facebook: https://www.facebook.com/Tiganies Στο Instagram: https://www.instagram.com/tiganies_sxares/