Πώς φαντάζεστε
το ιδανικό περιβάλλον, για να απολαύσετε το τσιπουράκι σας; Το καλοκαίρι, να κάθεστε στα γαλάζια, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα με τα λευκά τραπεζομάντηλα, κάτω από τη σκιά που κάνει η κληματαριά, σε έναν ήσυχο, λιθόστρωτο πεζόδρομο, με το ελαφρύ αεράκι να ανακουφίζει από τη ζέστη και τα ποτήρια με το τσίπουρο και τους μεζέδες να εναλλάσσονται διαρκώς με κάθε νέα παραγγελία. Τον χειμώνα, να κάθεστε στον ζεστό εσωτερικό χώρο, να ακούτε τη μουσική και να συζητάτε περί παντός επιστητού με την παρέα. Όλες οι εικόνες που σχηματίσατε στο μυαλό σας είναι η καθημερινότητα στο παραδοσιακό, βολιώτικο τσιπουράδικο «Το Δίχτυ».
Η ερώτηση που θα κάνετε με το που θα δοκιμάσετε το υπέροχο τσίπουρο είναι ποια είναι η προέλευσή του. Σας απαντούμε προκαταβολικά: παράγεται στον Προβατά Σερρών, αποκλειστικά για το τσιπουράδικο. Φιλοσοφία των ανθρώπων του είναι να στηρίζουν τοπικούς επαγγελματίες σε ό,τι αφορά την πρώτη ύλη – από τη μαναβική μέχρι τους ψαράδες. Όλα τα θαλασσινά είναι φρεσκότατα και προέρχονται από ιχθυοπωλεία της Άθωνος. Ακόμη και τα κρέατα, που υπάρχουν στο μενού για τα πιτσιρίκια.
Ευτυχώς,
το «Δίχτυ» διαθέτει και υπηρεσία ντιλίβερι, ώστε να απολαύσετε όλες τις γεύσεις στο σπίτι και –γιατί όχι;– στο γραφείο. Το κατάστημα είναι ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι ώς τα μεσάνυχτα. Και τώρα, ας ασχοληθούμε με τον κολιό…