Όλοι λατρεύουμε τα μαλακά μπισκότα σοκολάτας. Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση, με λαχταριστό αποτέλεσμα. Καλές δημιουργίες!
ΥΛΙΚΑ
320 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
45 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
45 γρ. κορν φλάουρ
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. άνθος αλατιού
150 γρ. αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
120 γρ. πέρλες σοκολάτας με 55% περιεκτικότητα σε κακάο
60 γρ. καρύδια ποικιλίας πεκάν, χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη, κορν φλάουρ, μπεικιν πάουντερ και το άνθος αλατιού.
- Ανακατεύουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αβγά με τα ξηρά υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτα-βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, κλείνοντάς το με μεμβράνη.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μερίδες των 50 γρ. (διαμορφώνοντάς τις σε στρογγυλό σχήμα) και τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί μας, σε κοντινές αποστάσεις (από τη στιγμή που δεν απλώνουν πολύ στο ψήσιμο).
- Ψήνουμε στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου (ανάλογα και με τη δύναμη του φούρνου μας) για 10-11 λεπτά το πολύ (μέχρι να φύγει η γυαλάδα τους).
- Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μετά το ψήσιμο στο ταψί για περίπου 10 λεπτά.