
Συνταγή: Αντώνης Σελέκος
Ένα γευστικό γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε ως πρωινό, ως σνακ, αλλά και ως ελαφρύ επιδόρπιο.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γκρανόλα: 100 γρ. νιφάδες βρώμης / 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή / 150 γρ. σπασμένα μπισκότα (Digestive, κανέλας ή ό,τι προτιμάτε) / 100 γρ. κράμπεριζ / 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας / 2 γρ. κανέλα σε σκόνη / 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης σπασμένα / 50 γρ. φουντούκια σπασμένα και ψημένα για 14 λεπτά στους 180 βαθμούς. Επίσης, για 2 μερίδες granola trifle θα χρειαστείτε: 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 5% λιπαρά / 200 γρ. κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα ή φρέσκα (βατόμουρα, σμέουρα, φράουλες κοκ.) / 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη γκρανόλα: ψήνουμε τις νιφάδες βρώμης απλωμένες σε ένα ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, ανακατεύοντας μία-δύο φορές. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη βρώμη και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά ένα ένα τα υλικά τής γκρανόλας. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κράμπεριζ με αποξηραμένα δαμάσκηνα ή βερίκοκα, ψιλοκομμένα. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς καρπούς, αν έχετε ήδη κάτι διαφορετικό στο σπίτι ή αν σας αρέσει κάποιος άλλος ξηρός καρπός.
- Σε ένα μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα κόκκινα φρούτα με την άχνη ζάχαρη και 20 ml νερό, ώστε να γίνουν μια ελαφριά σάλτσα.
- Για το σερβίρισμα: τοποθετούμε αρχικά στο σκεύος το γιαούρτι, στη συνέχεια τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων και τέλος μια γενναία ποσότητα γκρανόλας.










