fbpx

Citymagthess.gr

Ρολάκια κανέλας με άρωμα βανίλιας

Μοιραστείτε το

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι  ~  100 γραμ. ζάχαρη  ~  180 γραμ. γάλα χλιαρό  ~  2 αβγά  ~  80 γραμ. βούτυρο λιωμένο  ~  30 γραμ. μαγιά νωπή  ~  Λίγο αλάτι  ~  Λίγο άρωμα βανίλιας.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
1/2 κούπα ζάχαρη  ~  1/2 κούπα κανέλα  ~  100 γραμ. βούτυρο λιωμένο.

 

Εκτέλεση

01

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό γάλα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 5 κουτ. σούπας αλεύρι και 2 κουτ. σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 15 λεπτά.

02

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, έως ότου η ζύμη απομακρύνεται από τα τοιχώματα του μπολ. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.

03

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το αλείφουμε με το βούτυρο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό το φύλλο. Το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε κατά μήκος, σε μικρά ρολάκια πάχους περίπου 3 εκατοστών. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι αφήνοντας λίγο περιθώριο ανάμεσά τους και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

04

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν, ανακατεύουμε μισή κούπα χυμό πορτοκάλι με μισή κούπα ζάχαρη άχνη, μέχρι να έχουμε ένα ρευστό γλάσο. Περιχύνουμε με αυτό τα ρολά μας και σερβίρουμε.

 


 

Οδηγός κουζίνας

Tasty tip. Για να δώσουμε έξτρα γεύση σε ζυμαρικά, πίτσες και ριζότα, αρκεί να ετοιμάσουμε μια πάστα μυρωδικών, την οποία θα πασπαλίσουμε από πάνω τους. Για να φτιάξουμε την πάστα αυτή καβουρδίζουμε σιγά σιγά σε ένα τηγάνι με 50ml ελαιόλαδο περίπου 100 γραμ. γαλέτας με τρεις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, 5-6 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα η γαλέτα και να δημιουργηθεί έτσι μια μπισκοτένια υφή. Το μείγμα μας είναι έτοιμο, για να το πασπαλίσουμε πάνω από το φαγητό που επιθυμούμε.

Πυρ… ασφαλώς. Όταν κάνουμε φλαμπέ (ανάβουμε, δηλαδή, φωτιά σε τηγάνι με αλκοόλ), προσέχουμε πάντα πριν ανάψουμε τη φωτιά να έχουμε σβήσει τον απορροφητήρα.

Σούπερ τραγανά chicken wings… Μια συνταγή για νόστιμες και τραγανές φτερούγες κοτόπουλου είναι να τις μαρινάρουμε σε μπάρμπεκιου σος, να τις σκουπίσουμε με απορροφητικό χαρτί και να τις πανάρουμε σε καλαμποκάλευρο ή αλεύρι αναμειγμένο με ψιλό σιμιγδάλι.

…αλλά και πατατάκια. Για να κάνουμε τραγανά τσιπς πατάτας, αφού κόψουμε τις πατάτες στο μαντολίνο (το ειδικό σκεύος), τις διατηρούμε για δύο ώρες πριν τις τηγανίσουμε σε νερό με παγάκια.


Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες