fbpx

Citymagthess.gr

Σουφλέ τυριών

Μοιραστείτε το

Υλικά:

1 συσκευασία ψωμί τοστ (σε φέτες)  ~  3 αβγά  ~  500 γραμ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα ή ό,τι άλλο σας αρέσει)  ~  10 φέτες ζαμπόν ή μπέικον  ~  750ml γάλα φρέσκο  ~  80 γραμ. βούτυρο αγελαδινό  ~  Αλάτι και πιπέρι.

 

Εκτέλεση:

01

Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε κυβάκια.

02

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το μισό βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε τα αβγά, τα ανακατεύουμε με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

03

Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε το 1/3 της ποσότητας του ψωμιού. Σκορπίζουμε το 1/3 των τυριών και του ζαμπόν και περιχύνουμε με το 1/3 του γάλακτος. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με τα τελευταία τυριά. Εναλλακτικά, μπορούμε να ακολουθήσουμε αντίστοιχη διαδικασία σε ατομικά φορμάκια.

04

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

 


 

Οδηγός κουζίνας

Πού τα β(ρ)άζω; Αν δεν θυμάστε σε τι νερό βράζετε κάθε λαχανικό, ιδού ο γενικός κανόνας που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους: όποια λαχανικά μεγαλώνουν κάτω από τη γη (πατάτα, καρότο, παντζάρι κοκ.) τα βράζουμε σε κρύο νερό. Όποια μεγαλώνουν πάνω από τη γη (σπανάκι, μπρόκολο, κολοκύθι κτλ.) τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει.

Peel off! Όταν θέλουμε να ξεφλουδίσουμε ντομάτες, τις βουτάμε σε νερό που κοχλάζει για 30 δευτερόλεπτα, αφού πρώτα τις χαράξουμε σταυρωτά στην πίσω πλευρά τους. Αμέσως μετά τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και παγάκια – και ιδού το ξεφλούδισμα χωρίς κόπο.

Έξτρα γεύση. Για να δώσουμε έξτρα γεύση και βελούδινη υφή στα μαγειρευτά μας αρκεί, αφού πρώτα τα αποσύρουμε από τη φωτιά, να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές τής σούπας παγωμένο βούτυρο και να ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει. Μαγεία…

Το σκόρδο θέλει τρόπο. Αν αγαπάτε το σκόρδο, όχι όμως και τη δυσπεψία ή την άσχημη μυρωδιά που αυτό συνεπάγεται, η λύση είναι απλή: αφαιρείτε τον βλαστό και μετά το ψιλοκόβετε.

Ωραία ιδέα! Για ένα λαχταριστό πρωινό σάντουιτς που φτιάχνεται εύκολα, βουτήξτε φέτες του τοστ σε χτυπημένο αβγό, περάστε τις από το τηγάνι και γεμίστε τις με αλλαντικά και τυριά τής αρεσκείας σας. Μιαμ!

Το τέλειο άρτυμα. Αναμείξτε 100 γραμ. χοντρό αλάτι με ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ, ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, 1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ, 1/3 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και 1/3 κουταλάκι του γλυκού πράσινο πιπέρι. Αλέστε τα στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα και θα έχετε ένα τέλειο αρωματικό αλάτι, ιδανικό για κρέατα και ψάρια.


Μοιραστείτε το
Scroll to Top

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες