Συνταγή: Αντώνης Σελέκος
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένα αχλάδια. / 100 γρ. καστανή ζάχαρη. / 150 γρ. αμύγδαλα. / 150 γρ. λιωμένο βούτυρο. / 2 γρ. κανέλλα σε σκόνη. / 10 γρ. χυμός λεμονιού. / 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος (ιδανικά, διαμέτρου 24×24 εκ.).
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε τη γέμισή μας με αυτό.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, για να βοηθήσουμε το ψήσιμο της τάρτας μας. Αμέσως μετά αλείφουμε τη σφολιάτα μας με λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη με ένα κόσκινο, ώστε στον φούρνο να καραμελώσει και να δώσει όμορφο χρώμα.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να αποκτήσει ένα σκούρο, χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια, αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά και έπειτα (με τη βοήθεια ενός πιάτου) αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας.
Σερβίρουμε ζεστό. Ιδανικά, συνοδεύουμε με έναν εσπρέσο – προσοχή: χωρίς ζάχαρη.Καλύπτουμε τα μπισκότα με κρέμα και τέλος πασπαλίζουμε με κακάο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και ύστερα καταναλώνουμε.