Συνταγή: Αντώνης Σελέκος
Βήμα βήμα, σας δίνουμε την καλύτερη συνταγή για το αγαπημένο γλυκό.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα: 470 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε / 100 γρ. κρόκος αβγού / 140 γρ. ζάχαρη / 45 γρ. μαύρο ρούμι / 235 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά. Για το σιρόπι καφέ: 650 γρ. καφές εσπρέσο / 150 γρ. ζάχαρη / 100 γρ. μαύρο ρούμι. Για τη συναρμολόγηση: κρέμα μασκαρπόνε / 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ / σιρόπι καφέ / κακάο σε σκόνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κάνουμε ένα μπεν μαρί και εκεί ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τούς κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ρούμι με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αποκτήσουν την υφή γιαουρτιού. Με μία μαρίζ ενώνουμε τα δύο μείγματα και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι τη στιγμή τής συναρμολόγησης.
- Για το σιρόπι καφέ: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα.
- Για τη συναρμολόγηση: σιροπιάζουμε ελαφρώς τα μπισκότα, για να είναι τραγανά. Σε ένα ποτήρι αδειάζουμε λίγη από την κρέμα και τοποθετούμε 2 τεμάχια σαβαγιάρ. Καλύπτουμε τα μπισκότα με κρέμα και τέλος πασπαλίζουμε με κακάο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και ύστερα καταναλώνουμε.