Υλικά
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας βουτύρου ~ 1/2 κιλού φράουλες ή ροδάκινα (κομπόστα ή φρέσκα) ~ Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 1/3 φλ. ζάχαρη ~ 4 κ.σ. κορν φλάουρ ~ 2 αβγά ~ 2 φλ. γάλα χλιαρό ~ 1 κ.γ. βανίλια ~ Για την επικάλυψη: περίπου 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη.
Εκτέλεση
01
Ξεπαγώνουμε, βάσει των οδηγιών στο πακέτο, τη μία από τις σφολιάτες τής συσκευασίας μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, αν ψήνουμε στον αέρα, ή στους 190 βαθμούς Κελσίου, αν ψήνουμε στις αντιστάσεις.
02
Για τη βάση: κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τέσσερις λωρίδες (από τη μακρόστενη πλευρά) και τις τοποθετούμε σε ταψί, σε απόσταση 2 εκ. τη μία από την άλλη. Τις τρυπάμε αραιά με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
03
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: ζεσταίνουμε το γάλα, ώσπου να γίνει χλιαρό. Σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε καλά με σύρμα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά, ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη (μεταλλικό ή σιλικόνης), ώστε να μη σβολιάσει και ώσπου να πήξει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
04
Κόβουμε τις φράουλες ή τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Συναρμολογούμε το μιλφέιγ, βάζοντας εναλλάξ φύλλο, κρέμα και φράουλες τρεις φορές και τελειώνοντας με το τελευταίο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τις φράουλες και τα φύλλα. Πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
Χρήσιμες συμβουλές
- Αξιοποιήσετε τον χρόνο σας: ξεπαγώστε τις σφολιάτες, φτιάξτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
- Ψήστε πρώτα τη σφολιάτα βουτύρου και αφήστε τη στην άκρη προς συναρμολόγηση την τελευταία στιγμή πριν από το σερβίρισμα, ώστε να μη χαθεί η τέλεια, κρατσανιστή γεύση της.
- Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα στα ταψιά σας, για υγιεινότερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη ευκολία την ώρα τού πλυσίματος των πιάτων. Αν στην τοποθέτηση η λαδόκολλα «γυρνάει», κολλήστε την με λίγες σταγόνες νερό στο ταψί.
- Για να αποφύγετε τη δημιουργία κρούστας, καλύψτε την επιφάνεια της κρέμας απευθείας με μεμβράνη.
- Μπορείτε να φτιάξετε το συγκεκριμένο, ευκολότατο και νοστιμότατο γλυκό και σε σχήμα καρδιάς με αφορμή την επικείμενη γιορτή τού Αγίου Βαλεντίνου, κόβοντας τις σφολιάτες σε σχήμα καρδιάς πριν τις βάλετε να ψηθούν.