Δύσκολο να έχεις κάνει φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και να μην την έχεις δοκιμάσει. Η σήμα κατατεθέν, τετράγωνη πίτσα τού Σάκη (ή, αλλιώς, η πίτσα τής γιαγιάς) έχει φανατικούς φίλους, αλλά και κόσμο που δεν την κατάλαβε – ποτέ. Με basic, απέριττη σύνθεση (κίτρινο τυρί, ζαμπόν, μπέικον και πράσινη πιπεριά), αλλά υπέροχα αρτυμένη με την πιο σπέσιαλ, γλυκιά κόκκινη σάλτσα πάνω σε τετράγωνη, «ψωμωμένη» ζύμη, που τη διαφοροποιεί από την κλασική ιταλική συνταγή πίτσας και τη φέρνει πιο κοντά στην ελληνική κουζίνα και στις γεύσεις τής γιαγιάς. Αν μη τι άλλο, είναι αυθεντική και ξεχωριστή – μία κατηγορία μόνη της. Ιδανική για τις «μικρές» ώρες. Μια συμβουλή: ζητήστε να σας την κόψουν σε μικρά κομματάκια. Προσφέρεται και η επιλογή να τη συνοδεύσετε με κάποια αλοιφή.
