Κείμενο: Θοδωρής Παστουρματζής (www.foodscriber.com)
Ο λόγος για τον Ανδρέα Σχίζα, τον οποίο σημάδεψαν από νεαρή ηλικία το χέρι του πατέρα του και, φυσικά, η καταγωγή του. Κάπως έτσι, μυήθηκε στον εναλλακτικό τρόπο καλλιέργειας των βοτάνων, διδασκόμενος τις ιδιότητες κάθε φυτού.
Το 2014 η αγάπη και η γνώση για τα βότανα πήραν σάρκα και οστά, με τη δημιουργία της εταιρείας Iperos Herbs. Το 2016 (μαζί, πλέον, με τον Σαμψών Πομάκη) καινοτομούν στην αγορά, λανσάροντας τη σειρά αναψυκτικών με βότανα «Herb Sodas», ενώ τρία χρόνια αργότερα (το 2019) το κοινό τους όραμα ολοκληρώνεται με τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων παραγωγών από ολόκληρη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Iperos. Στόχος τους; Η παραγωγή και η διάθεση στην ελληνική και τη διεθνή αγορά αρωματικών βοτάνων κορυφαίας ποιότητας.
Από τις αρχές του 2021 η Iperos αριθμεί περισσότερους από 15 παραγωγούς από ολόκληρη την Ελλάδα στο δίκτυο των συνεργατών της, προσφέροντας στην αγορά βιολογικά και συμβατικά βότανα, μείγματα τσαγιού, μαγειρικά μείγματα, μπαχαρικά και αιθέρια έλαια και, φυσικά, τέσσερα υπέροχα αναψυκτικά με εκχυλίσματα βοτάνων.
Το 2022 προστίθεται μια νέα συνεργασία, με αντικείμενο την παραγωγή μαγειρικών μειγμάτων μπαχαρικών και βοτάνων για τους κλάδους Retail και HORECA (Hotel – Restaurant – Café), σε συνεργασία με το «Καρτέλ των Γεύσεων» και τον Foodscriber, Θοδωρή Παστουρματζή. Προϊόντα της, τρία «θαυματουργά» βαζάκια, με ένα μπλεντ για κάθε χρήστη και κάθε ανάγκη. Θα τα βρείτε σε τρεις παραλλαγές («The Athletes’ Blend», «The BBQ Like You» και «The Burger Murder»), όλες πεντανόστιμες και λαχταριστές!