Τα μαγειρεία αποτελούν μια ποιοτική επιλογή στη διατροφική καθημερινότητα τού Θεσσαλονικιού, χάρη στο πολυπόθητο «σπιτικό» φαγητό που σερβίρουν. Και ο «Τσελεμεντές» τα καταφέρνει με το παραπάνω. Τα πλεονεκτήματά του; Το διαφορετικό μενού κάθε ημέρας, η εξαιρετική βιτρίνα τού καταστήματος (όπου μπορείς να επιλέξεις το φαγητό σου) και η υψηλή βαθμολογία στη σχέση ποιότητας-ποσότητας-τιμής. Επιλέξαμε να δοκιμάσουμε (χάρη στην καθοδήγηση τού ευγενικού και εξυπηρετικού προσωπικού) την ισορροπημένη και φινετσάτη τορτίγια με γέμιση σπανάκι και φέτα, τη ζουμερή και άκρως γευστική χοιρινή τηγανιά και τον λατρεμένο μουσακά. Παρότι τις περισσότερες φορές η λεγόμενη «κουζίνα τής μαμάς» χαρακτηρίζεται (δικαίως, ώς έναν βαθμό) βαριά, στην περίπτωση της κουζίνας τού «Τσελεμεντέ» ήταν προσεγμένη – ό,τι δοκιμάσαμε ήταν σωστά μαγειρεμένο, καθιστώντας τον «Τσελεμεντέ» έναν τίμιο και χορταστικό γευστικό προορισμό.
