To Antonis Selekos Conceptual Desserts δεν έχει σχέση με ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο, αλλά ούτε και με ένα συνηθισμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Περνώντας έξω από τον αριθμό 2 στην οδό Εριφύλης, στο Παγκράτι, θα δείτε από τη τζαμαρία του να κρέμονται ανάποδα περίπου 60 πανετόνε και κάποια άλλα να είναι κλεισμένα μέσα σε κρυστάλλινες καμπάνες.
Τον Αντώνη Σελέκο τον πρωτογνωρίσαμε το 2020, όταν έγινε viral μοιράζοντας πόρτα πόρτα τα συγκλονιστικά του πανετόνε (ίσως το νοστιμότερο γλυκό ψωμί τού κόσμου). Έναν χρόνο αργότερα, το 2021, ο pastry chef τού μισελενάτου «Funky Gourmet» δημιούργησε στο Παγκράτι το «Antonis Selekos Conceptual Desserts», ένα εργαστήριο που λειτουργεί με εστιατορική λογική, προσφέροντας το θρυλικό πανετόνε του, ένα προϊόν που έχει συνδεθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων, όλο τον χρόνο.
(Καταλαβαίνουμε ότι ίσως να μην αφορά όλο τον κόσμο το ίδιο, εμείς εδώ, στο Citymag, είμαστε ωστόσο εξαιρετικά χαρούμενοι και περήφανοι, επειδή ο Αντώνης ανήκει πλέον στην ομάδα τού περιοδικού, υπογράφοντας τις νοστιμότερες γλυκές συνταγές σε κάθε τεύχος μας).
Η πορεία τού Αντώνη Σελέκου είναι σταθερά ανοδική – και αυτό θέλει να το χαρεί παρέα με τους χιλιάδες λάτρεις των γλυκών δημιουργιών του. Γι’ αυτό και αυτόν τον Ιούλιο οργανώνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το «Antonis Selekos Conceptual Desserts Street Party», στον χώρο τού εργαστηρίου του (στην οδό Εριφύλης, στο Παγκράτι), καλώντας πελάτες και φίλους σε μια μεγάλη γιορτή την Πέμπτη 20 Ιουλίου.
Η βραδιά θα ξεκινήσει από νωρίς (κατά τις 19:30), με δροσερά κοκτέιλ με βάση το ρούμι. Βάση τους, το περίφημο Eminente Rum (powered by Amvyx), το «ρούμι των αντιθέσεων», με τη διαύγεια ενός νεαρού αποστάγματος και, ταυτόχρονα, το βάθος ενός βαθιά παλαιωμένου, με τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και στη φινέτσα. Είναι εμπνευσμένο από την παράδοση αιώνων τής Κούβας στο ρούμι και φέρει την υπογραφή τού διάσημου Cesar Marti, του νεαρότερου κουβανού Rum Master (δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα από τα λίγα κουβανέζικα ρούμια που πωλούνται διεθνώς, κατέχοντας την πολυπόθητη «Denominación de Origen Protegida», που διασφαλίζει την αυθεντικότητά του.
Τέτοιος θησαυρός δεν μπορεί να πάει χαμένος, όταν έχεις έναν ζαχαροπλάστη όπως ο Αντώνης Σελέκος: γι’ αυτό και οι άνθρωποι του «Antonis Selekos Conceptual Desserts» έχουν ετοιμάσει για όλους εμάς Special-for-the Day desserts, τα οποία –πιστέψτε μας– δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε.
Το street party θα υποστηρίξει και η Nespresso, με summer spritzes, όπως επίσης και με το μεταλλικό νερό Aqua Panna.
Ο Αντώνης Σελέκος έχει όμως ακόμη μία έκπληξη για όλους όσοι βρεθούν στο street party που ετοιμάζει: την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις γεύσεις-έκπληξη του δικού του παγωτού, φτιαγμένου από γάλα τής Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που θα συνοδεύσουν ιδανικά τα ατομικά πανετόνε του. Γιαμ…