Σήμερα, η τρίτη γενιά ιδιοκτητών συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη και κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία, από τις λίγες στον κλάδο της στον ελληνικό χώρο με αυτό το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας. Στο ιδιόκτητο πάρκο παραγωγής, έκτασης 55.000 τετρ.μ., στο Λαμπρινό της Ξάνθης, λειτουργούν οι επιχειρησιακές μονάδες της εκτροφής, του σφαγείου, της επεξεργασίας κρέατος, της παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, της επεξεργασίας ζωικών παραπροϊόντων και υποπροϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και επεξεργασίας υποπροϊόντων rendering, ενώ το κρεοπωλείο συνεχίζει χωρίς διακοπή από το 1939 τη λειτουργία του στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης.
Info: Κρεοπωλείο: ∆ηµοτική Αγορά Ξάνθης, Τ. 25410-22080, 25410-22849. Πάρκο παραγωγής: Λαµπρινό Ξάνθης, Τ. 2541-600500, W. www.meatcompany.gr Ε. info@meatcompany.gr.
Λουκάνικο πρόβειο
Επιλεγµένα κοµµάτια 100% ελληνικού πρόβειου κρέατος σε φυσικό βοδινό, βρώσιµο περίβληµα, φυσικά ωριµασµένο. Προϊόν καθαρής ετικέτας, χωρίς κανένα συντηρητικό και πρόσθετο. Καταναλώνεται ζεστό, µαγειρεµένο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Είναι κατάλληλο για BBQ, πλατό αλλαντικών, σπετσοφάι, πιάτα µε αβγά, σάλτσες για ζυµαρικά και πίτσα, ενώ είναι ιδανικό συνοδευτικό στην οσπριάδα.
Καβουρμάς θρακιώτικος
Επιλεγµένα κοµµάτια 100% ελληνικού βοδινού κρέατος, καβουρντισµένα και σιγοµαγειρεµένα στο λίπος τους, σε τεχνητό, µη βρώσιµο περίβληµα. Προϊόν καθαρής ετικέτας, χωρίς κανένα συντηρητικό και πρόσθετο. Καταναλώνεται σε θερµοκρασία περιβάλλοντος. Κατάλληλος για πλατό αλλαντικών, σε πιάτα µε αβγά, σε σάλτσες για ζυµαρικά, αλλά και σε ραγού λαχανικών.
Παστουρμάς
Επιλεγµένο βόειο µπούτι «ψήνεται» µε το αλάτι, ξηραίνεται φυσικά, καλύπτεται µε την πάστα (µείγµα τριγωνέλλας και µπαχαρικών, γνωστή ως «τσιµένι») και ωριµάζει φυσικά. Παραδοσιακή συνταγή της Ανατολής. Καταναλώνεται σε θερµοκρασία περιβάλλοντος σε σχεδόν διάφανες, λεπτοκοµµένες φέτες. Είναι κατάλληλος για πλατό αλλαντικών, παστουρµαδόπιτες, πιάτα µε αβγά ή ως συνοδευτικό στο τραχανότο.
Παστράμι
Επιλεγµένο βόειο µπούτι, καλυµµένο µε τριµµένους κόκκους πιπεριών και µπαχαρικά, ψηµένο στον ατµό και καπνισµένο σε ξύλο οξιάς. Προϊόν εβραϊκής έµπνευσης, «µετανάστευσε» µε τους Εβραίους της Ρουµανίας στην Αµερική. Καταναλώνεται σε λεπτοκοµµένες φέτες σε θερµοκρασία περιβάλλοντος και είναι κατάλληλο για κλειστά ή ανοιχτά σάντουιτς, πίτσα, µπρουσκέτες, κεσαδίγιας ή πλατό αλλαντικών.
Πέταλο λουκάνικο Ξάνθης
Επιλεγµένο 100% ελληνικό βόειο κρέας µε µπαχαρικά σε βρώσιµο, φυσικό περίβληµα. ∆ένεται µε το χέρι στο χαρακτηριστικό σχήµα απ’ όπου παίρνει και το όνοµά του και ωριµάζει φυσικά. Πατροπαράδοτη και τοπική συνταγή, πρεσβευτής της γαστρονοµικής ταυτότητας της Ξάνθης. Προϊόν καθαρής ετικέτας, χωρίς κανένα συντηρητικό και πρόσθετο. Καταναλώνεται ζεστό, µαγειρεµένο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Είναι κατάλληλο για BBQ, πιάτα µε αβγά, πλατό αλλαντικών, πικάντικες πίτσες, µπουρέκια και πεϊνιρλί.
Μπριζόλα χοιρινή με κόκκαλο καπνιστή
Ένα 100% ελληνικό χοιρινό κρέας, καπνισµένο σε ξύλο οξιάς. ∆εν απαιτείται µαγείρεµα. Καταναλώνεται ζεστή, περασµένη από τη σχάρα ή το τηγάνι. Είναι ιδανική για κυρίως πιάτα και BBQ.
Τι είναι τα προϊόντα καθαρής ετικέτας;
Η αξιοποίηση της ευκαιρίας που προσφέρει ο συνδυασµός της παράδοσης και της µακρόχρονης εµπειρίας µε τις σύγχρονες µεθόδους παραγωγής και τις άριστες πρώτες ύλες δίνει στην εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company τη δυνατότητα να διαθέτει στην αγορά µια σειρά αλλαντικών εξαιρετικής ποιότητας: τα αλλαντικά καθαρής ετικέτας (Clean Label). Πρόκειται για προϊόντα στα οποία δεν έχουν προστεθεί συντηρητικά και τεχνητά συστατικά, έχουν παραχθεί µε ήπια ή πολύ µικρή επεξεργασία και η συνταγή τους βασίζεται σε απλές και αναγνωρίσιµες πρώτες ύλες φυσικής προέλευσης.