fbpx

Citymagthess.gr

Αυτό το Σάββατο ανακαλύπτουμε την τέχνη του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στην Αγορά Μοδιάνο, με οικοδεσπότη τον Γιώτη Αγγελίδη

Μοιραστείτε το

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος σηματοδοτούσε ανέκαθεν την κορύφωση της πιο όμορφης, γιορτινής και χαρμόσυνης στιγμής του χρόνου. Ο εορταστικός διάκοσμος, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, τα στολισμένα δέντρα και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι μόνα τους ικανά να ζεστάνουν τις καρδιές μας και να μας κάνουν να αναπολήσουμε τις πιο ανέμελες παιδικές αναμνήσεις.

Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι πρωτίστως άρρηκτα συνδεδεμένα με την οικογένεια και, φυσικά, με το οικογενειακό τραπέζι. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Αγορά Μοδιάνο μάς προσκαλεί στο απόλυτο masterclass φιλοξενίας για τα τραπέζια των γιορτών, με τον ειδικό του είδους (και δημιουργό του #FineBeing), Γιώτη Αγγελίδη.

Ο οικοδεσπότης μας θα μας καλωσορίσει στον χώρο με ζεστό κρασί Glühwein και mini bites, θα μοιραστεί μαζί μας πολύτιμα γαστρονομικά μυστικά και συμβουλές για pairings, θα μας ενημερώσει για έθιμα και παραδόσεις στα τραπέζια ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα –σε συνεργασία με τη Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi– θα παρουσιάσουν ζωντανά ένα πλήρες μενού πέντε πιάτων, με υλικά από τα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.

Το μενού περιλαμβάνει καρπάτσιο παντζαριού με φιστίκι Αιγίνης, τσαλαφούτι και ρόκα, κρύα σούπα μήλο-αρακά με ταρτάρ γαρίδας, ριζότο κολοκύθας με κυανό τυρί, μπαλοτίνα κοτόπουλο με χωριάτικο λουκάνικο και πουρέ καλαμπόκι και μπράουνις με μελομακάρονα. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο καθηγητής Μαγειρικής της Σχολής, Ηλίας Μυστακίδης. Οι συνταγές και οι εκτελέσεις των πέντε πιάτων παρατίθενται αναλυτικά στο agoramodiano.com.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να προσφέρει μια πολυδιάστατη και αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στους συμμετέχοντες, συνδέοντας το φαγητό, τη φιλοξενία και την παράδοση με την αυθεντικότητα της Αγοράς Μοδιάνο.

Info: το ΣΑ 21.12, στις 13:00, στο ισόγειο της Αγοράς Μοδιάνο. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.
Καρπάτσιο παντζαριού με φιστίκι Αιγίνης, τσαλαφούτι και ρόκα.
Κρύα σούπα μήλο-αρακά με ταρτάρ γαρίδας.
Ριζότο κολοκύθας με κυανό τυρί.
Μπαλοτίνα κοτόπουλο με χωριάτικο λουκάνικο και πουρέ καλαμπόκι.
Μπράουνις με μελομακάρονα.

Μοιραστείτε το

This will close in 20 seconds

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες