Η χριστουγεννιάτικη περίοδος σηματοδοτούσε ανέκαθεν την κορύφωση της πιο όμορφης, γιορτινής και χαρμόσυνης στιγμής του χρόνου. Ο εορταστικός διάκοσμος, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, τα στολισμένα δέντρα και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι μόνα τους ικανά να ζεστάνουν τις καρδιές μας και να μας κάνουν να αναπολήσουμε τις πιο ανέμελες παιδικές αναμνήσεις.
Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι πρωτίστως άρρηκτα συνδεδεμένα με την οικογένεια και, φυσικά, με το οικογενειακό τραπέζι. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Αγορά Μοδιάνο μάς προσκαλεί στο απόλυτο masterclass φιλοξενίας για τα τραπέζια των γιορτών, με τον ειδικό του είδους (και δημιουργό του #FineBeing), Γιώτη Αγγελίδη.
Ο οικοδεσπότης μας θα μας καλωσορίσει στον χώρο με ζεστό κρασί Glühwein και mini bites, θα μοιραστεί μαζί μας πολύτιμα γαστρονομικά μυστικά και συμβουλές για pairings, θα μας ενημερώσει για έθιμα και παραδόσεις στα τραπέζια ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα –σε συνεργασία με τη Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi– θα παρουσιάσουν ζωντανά ένα πλήρες μενού πέντε πιάτων, με υλικά από τα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.
Το μενού περιλαμβάνει καρπάτσιο παντζαριού με φιστίκι Αιγίνης, τσαλαφούτι και ρόκα, κρύα σούπα μήλο-αρακά με ταρτάρ γαρίδας, ριζότο κολοκύθας με κυανό τυρί, μπαλοτίνα κοτόπουλο με χωριάτικο λουκάνικο και πουρέ καλαμπόκι και μπράουνις με μελομακάρονα. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο καθηγητής Μαγειρικής της Σχολής, Ηλίας Μυστακίδης. Οι συνταγές και οι εκτελέσεις των πέντε πιάτων παρατίθενται αναλυτικά στο agoramodiano.com.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να προσφέρει μια πολυδιάστατη και αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στους συμμετέχοντες, συνδέοντας το φαγητό, τη φιλοξενία και την παράδοση με την αυθεντικότητα της Αγοράς Μοδιάνο.
Info: το ΣΑ 21.12, στις 13:00, στο ισόγειο της Αγοράς Μοδιάνο. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.




