Από τις 30 Νοεμβρίου, το αγαπημένο στέκι στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας έρχεται ακόμη πιο κοντά σε όλους όσοι ζουν στη Θεσσαλονίκη.
Σε απόσταση ούτε δύο λεπτών από τη στάση «Αγίας Σοφίας» του μετρό, θα συναντήσετε το Blé Taste Gallery. Έναν κόσμο γαστρονομίας και φίνων γεύσεων, που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο στοιχείο του θεσσαλονικιώτικου γαστριμαργικού χάρτη, προσφέροντας ψωμί και αρτοσκευάσματα, εξαιρετικό καφέ, φαγητό και νοστιμιές για κάθε ώρα της ημέρας – από νωρίς το πρωί, για καφέ και πρωινό, λίγο αργότερα για το καλύτερο, ίσως, brunch της πόλης, το μεσημέρι για το γεύμα σας σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού ραντεβού, αλλά και ώς αργά το βράδυ, για να κλείσετε νόστιμα τη ημέρα σας.
Γιατί να πάτε στο Blé Taste Gallery; Πρώτα απ’ όλα, οι βιαστικοί θα το προτιμήσουν για τον καφέ στο χέρι – έναν από τους καλύτερους καφέδες στη Θεσσαλονίκη (αν έχετε λίγο χρόνο, απολαύστε τον στα τραπεζάκια στην Αγίας Σοφίας ή στη Γεωργίου Σταύρου. Είναι από τα ομορφότερα σημεία του θεσσαλονικιώτικου downtown, όλο τον χρόνο). Το espresso micro roastery του Blé Taste Gallery καβουρδίζει τον δικό του premium, artisanal καφέ, 100% Arabica, από επιλεγμένες, single origin ποικιλίες από nanofarms.
Κι αν θέλετε να τον συνοδεύσετε με κάτι, προτείνουμε μία από τις υπέροχες, χειροποίητες χωριάτικες πίτες με φρέσκο βούτυρο (λατρεύουμε αυτήν με το φρέσκο σπανάκι και τη φέτα ΠΟΠ), τα σφακιανά βοσκοπιτάκια με άγρια χόρτα και ξινομυζήθρα και τα παραδοσιακά λυχναράκια με αιγοπρόβειο ανθότυρο – ή τα πιο… προχωρημένα, με σύκο ή σμέουρα, με τη ζύμη να τσιμπιέται δεκατέσσερις φορές στο χέρι για να λάβει τη χαρακτηριστική της μορφή. Εθιστικά είναι και τα θρυλικά, πλέον, σάντουιτς του Blé Taste Gallery με πανίνι ή ζυμωτό ψωμί, πάντοτε με φυσικό προζύμι (το φημισμένο ψωμί μακράς ωρίμανσης φτιάχνεται στο χέρι, χωρίς βελτιωτικά, έτοιμα μείγματα ή πρόσθετα), αλλά και οι φοκάτσιες, με υλικά από τα πιο απλά ώς, κυριολεκτικά, γκουρμέ.
Η κουζίνα του Blé Taste Gallery παραμένει στα γνωστά, κορυφαία στάνταρ που την έχουμε συνηθίσει – μια κουζίνα μακεδονίτικη, με έμφαση στις κορυφαίες, εποχικές πρώτες ύλες από ντόπιους μικροπαραγωγούς, δημιουργική και πεντανόστιμη.
Η μεγάλη αλλαγή έρχεται ωστόσο στο κομμάτι του brunch, που μέχρι πρότινος προσφερόταν μόνο κάθε Σάββατο και Κυριακή, με ένα μενού αλά καρτ. Φέτος, αλλάζουν όλα. Πλέον, το brunch του Blé Taste Gallery θα προσφέρεται καθημερινά (στη λογική του μπουφέ), ποντάροντας στα κορυφαία υλικά – ξεχωρίσαμε τα αβγά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής(ΑΓΣ), τα πρώτα αβγά πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα Ω3 που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά, αλλά και το βελούδινο, μεταξένιο γιαούρτι της ΑΓΣ (τέλειο με σπιτικές γκρανόλες με μέλι, χωρίς ζάχαρη). Θα είναι η πρώτη ύλη για παρασκευές όπως ο καγιανάς με χειροποίητη σάλτσα ντομάτας ψημένη στον ξυλόφουρνο, στραπατσάδες, ασπράδια με ανθότυρο και σπανάκι, αλλά ακόμη και στην πιο απλή εκδοχή τους, όπως το τέλειο βραστό αβγό.
Προσθέστε σε όλα αυτά τα φημισμένα γλυκά του Blé Taste Gallery, αλλά και το παγωτό του (για πολλούς, το κορυφαίο στην πόλη) και θα καταλάβετε γιατί σύντομα θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε περισσότερο το μετρό…