Το «Bunny Tail» (το όνομα αναφέρεται σε ένα μικρό, ποώδες φυτό της άνοιξης και του καλοκαιριού, που απαντάται σε παραθαλάσσια μέρη της ελληνικής υπαίθρου – και όχι μόνο) άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022, προσφέροντας πιάτα ελληνικού πρωινού και brunch. Ένας χώρος φωτεινός και ανοιχτόκαρδος, με διακόσμηση εμπνευσμένη από την ελληνική φύση και το ελληνικό καλοκαίρι. Σημειωτέον: τα φυτά στον χώρο είναι όλα φυσικά και αποξηραμένα – από τη διακόσμηση απουσιάζει το πλαστικό, καθώς το κατάστημα ασπάζεται την eco-friendly και plastic-free φιλοσοφία.
Ελληνική σφραγίδα. Φιλοδοξία των δημιουργών του «Bunny Tail» είναι να φέρουν την ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο, προωθώντας την ιδέα του ελληνικού πρωινού τόσο στους Θεσσαλονικείς όσο και στους επισκέπτες της πόλης, στη βάση των αρχών του κινήματος Slow Food, που απορρίπτει το τυποποιημένο, γρήγορο φαγητό. Όλα τα πιάτα ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα τού καταστήματος, στο πλαίσιο ενός μενού που ανανεώνεται συχνά, πάντοτε χειροποίητα και με εξαιρετικές, ελληνικές πρώτες ύλες.
Στο «Bunny Tail» μπορείτε να δοκιμάσετε πιάτα που ξυπνούν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια, όπως αλμυρές αυγοφέτες φρέσκου ψωμιού με τυρί φέτα, γαλοπούλα και ντοματίνια ή γλυκές, από αρωματισμένο τσουρέκι μαστίχας, με μαρμελάδα πορτοκάλι και σοκολάτα. Απίστευτα γευστικός είναι και ο συνδυασμός των αυγών με σουτζούκι σε ένα πλούσιο σάντουιτς προζυμένιου ψωμιού, όπως επίσης και τα τηγανητά αυγά με κόκκινη σάλτσα και καβουρμά. Οι λάτρεις των αυγών οφείλουν να δοκιμάσουν και την πλούσια ελληνική ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο Έβρου, σπαράγγια και μανιτάρια. Στα «must try» συγκαταλέγεται και η πρόταση ελληνικής σαλάτας με βαλεριάνα, παξιμάδια και πάστα ελιάς. Και επειδή δεν είναι σωστό να σηκωθείτε από το τραπέζι, αν η τελευταία γεύση δεν είναι γλυκιά, σας προτείνουμε τα pancakes με κρέμα μπουγάτσας, που είναι χειροποίητη και φτιάχνεται στην κουζίνα του «Bunny Tail»: κερδίζει σε γεύση και άρωμα και σερβίρεται με άχνη, κανέλα και σιρόπι καραμέλας.
Χορτάσατε; Η ομάδα του «Bunny Tail» πάντως σίγουρα όχι! Παραμένει ανήσυχη και «πεινασμένη» για δημιουργία, γι’ αυτό και σύντομα θα προστεθούν στο μενού νέα πιάτα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, με συνδυασμούς γεύσεων που είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Και από καφέ; Εννοείται ότι οι άνθρωποι του «Bunny Tail» δίνουν στον καφέ την ίδια προσοχή που δίνουν και στο φαγητό: γι’ αυτό και σερβίρουν εξαιρετικό καφέ κατηγορίας Specialty 100% Arabica, τον οποίο προμηθεύονται από μικρό καφεκοπτείο της Βόρειας Ελλάδας που καβουρδίζει συχνά και σε μικρές ποσότητες. Αυτός ο εξαιρετικός καφές κυκλοφορεί υπό το label «Verão» (σημαίνει «καλοκαίρι» στα Πορτογαλικά) και ο λογότυπος είναι δημιούργημα (και αυτός!) τής ομάδας του «Bunny Tail». Είπαμε: όταν είσαι δημιουργικός, πώς μπορείς να σταματήσεις σε ένα αντικείμενο;