Δεν είναι εύκολο να αναπαραγάγεις μια κουζίνα, όταν βρίσκεσαι σε άλλη χώρα. Λένε ότι κανένα φαγητό, καμία παραδοσιακή συνταγή δεν είναι το ίδιο νόστιμη, όταν δεν την απολαμβάνεις στη χώρα της. Και, συνήθως, όσοι το λένε αυτό έχουν δίκιο. Συνήθως… Επειδή κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεσή του – και αυτή η εξαίρεση στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης ονομάζεται «Ochsenkopf». Ένα παραδοσιακό γερμανικό αλλαντοποιείο που παρέλαβαν, ως δεύτερη γενιά, η Ελένη Λατσίνογλου και ο Ειρηναίος Τανούλης, μετατρέποντάς το σε «must» προορισμό για τους καλοφαγάδες – Θεσσαλονικείς ή επισκέπτες στην πόλη.
Το Ochsenkopf άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του το 1998, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ως αλλαντοποιείο. Σήμερα, 26 χρόνια αργότερα, διαθέτει (πέραν της Πυλαίας, όπου λειτουργεί και ένα εμβληματικό food truck), άλλα δύο σύγχρονα delicatessen (στην Αγορά Μοδιάνο και, εδώ και μερικές εβδομάδες, στην Καλαμαριά). Εκεί οι επισκέπτες του μπορούν είτε να προμηθευτούν τα προϊόντα της προτίμησής τους, για να τα απολαύσουν στον χώρο τους, είτε να τα γευθούν στα ίδια τα καταστήματα, που λειτουργούν από το πρωί ώς αργά το βράδυ.
Τι θα βρείτε στις βιτρίνες των καταστημάτων και στο food truck της Πυλαίας; Τίποτα λιγότερο από το καλύτερο! Οι άνθρωποι του Ochsenkopf παράγουν στο δικό τους εργαστήριο το 70% των προϊόντων τους – χειροποίητα αλλαντικά και λουκάνικα με αυθεντικές γερμανικές συνταγές από premium, αγνές πρώτες ύλες. Θα βρείτε, ακόμη, τα καλύτερα συνοδευτικά, μπίρες, αρτύματα, αλλά και λαχταριστά, ολόφρεσκα σάντουιτς για να κόψετε την πείνα σας (όπως επίσης και λαχταριστά γλυκά, για να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία). Ξεκινήσατε για ένα από τα καταστήματα Ochsenkopf ή όχι ακόμη;
It’s not easy to replicate a cuisine when you’re in a different country. They say that no food, no traditional recipe will ever be as tasty as in its country of origin. And, usually, they are correct.
Usually… because every rule has its exception – and in the case of Thessaloniki, this exception goes by the name Ochsenkopf. This traditional German delicatessen was handed down to the second generation, Eleni Latsinoglou and Eirinaios Tanoulis, who made it a must-visit for lovers of good food, both locals and visitors.
Ochsenkopf first opened its doors in 1998 in the area of Pylaia, Thessaloniki, as a sausage and cold cuts manufacturer. Twenty-six years later (besides Pylaia, where they also have an iconic food truck), the company runs two more contemporary delicatessens (at Modiano Market and, since a few weeks ago, in Kalamaria). Customers can either purchase their products of choice to enjoy at home or sit down and eat on the spot at the delis, which are open from morning to late in the evening.
Wonder what you can find in the display cases of the shops and food truck? Nothing less than the best! Ochsenkopf staff make 70% of their products in their own workshops, using pure, premium ingredients. You’ll also find top-notch accompaniments, from beer to sauces and seasonings, as well as gorgeous fresh sandwiches to satisfy your appetite (and also heavenly desserts to complete your dining experience in the best possible way). Are you already off for one of the Ochsenkopf locations? If not, what are you waiting for?