Αν ένα στοιχείο έχει καταφέρει να κατοχυρώσει η Θεσσαλονίκη στην εποχή της «επανεφεύρεσης» του καφέ, αυτό είναι ότι η ποιότητα αποτελεί το «κλειδί» της επιτυχίας και ότι τίποτα δεν πρέπει να είναι πρόχειρο – ούτε ο καφές takeaway. Ιδίως όχι αυτός.
Με αυτήν τη φιλοσοφία κατά νου, δύο ανήσυχοι και δημιουργικοί νέοι (φίλοι και συνεταίροι σε μια σειρά από επιχειρηματικά εγχειρήματα), ο Μιχάλης Νάσης και ο Ιωάννης Μπέσσας, άνοιξαν το 2020 το Doppio Espresso, ένα στιλάτο takeaway café στην οδό Μητροπόλεως. Και επειδή «doppio» στα Ιταλικά σημαίνει «διπλό», μετά από μερικά χρόνια άνοιξαν και το δεύτερο μαγαζί τους στην οδό Εγνατία, πάντοτε με τα ίδια υψηλά κριτήρια αισθητικής και ποιότητας.
Τι προσφέρουν; Κατ’ αρχήν, ποιοτικό καφέ (100% Arabica), από ένα και μόνο χαρμάνι, ώστε να ξέρετε πάντοτε τι θα απολαύσετε. Κι από κοντά μια σειρά από νοστιμιές ως σνακ ή light lunch – μεταξύ αυτών, κουλούρι Θεσσαλονίκης, κριτσίνια και χειροποίητες μπάρες δημητριακών, μπρέτζελ με καπνιστή μπριζόλα και έμενταλ, κρουασάν με μπριζόλα και μανούρι, τζιαπάτα ολικής με προσούτο και πέστο βασιλικού, αλλά και λαχταριστές σαλάτες, burger sandwich, χειροποίητες πίτες και καλτσόνε.