Η σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων εδώ και πάρα πολλά χρόνια: η φύση μάς χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της όλες τις εποχές τού χρόνου και έτσι βρίσκουμε μια τεράστια γκάμα υλικών. Το μόνο που χρειάζεται να διαθέτουμε είναι άρτια τεχνογνωσία και μια σωστή προσέγγιση, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευφάνταστες σαλάτες που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμη και του πιο απαιτητικού πελάτη.
ΣΤΟ MASTERCLASS ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ «CWC PRO», Ο ΣΕΦ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ 20 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Στο masterclass σεμινάριο της «CWC PRO», ο σεφ Αντώνης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει 20 καλοκαιρινές σαλάτες με υλικά χαμηλού κόστους, με χαρακτηριστικά από πολλά σημεία ανά τον κόσμο, δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας, πώς επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα και τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές, με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα, πώς επιτυγχάνεται το umami, αλλά και πώς διαχειριζόμαστε τα υλικά μας, από την παραλαβή ώς και την εφαρμογή τους στο πιάτο. Επίσης, ο Αντώνης Αγγελόπουλος θα μιλήσει για τις θερμοκρασίες μεταφοράς και την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων, για το πώς πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας και για τη σωστή αποθήκευση. Παράλληλα, θα αναλύσουμε τα κόστη κάθε σαλάτας, θα αναφερθούμε στο πώς κάνουμε το food cost analysis της συνταγής και τι θα πρέπει να αποφύγουμε, θα αναπτύξουμε το πώς μια απλή σαλάτα μπορεί να ενταχθεί σε ένα high-end μενού, θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας, ενώ θα φτιάξουμε και το σωστό ντρέσινγκ που να μην «κόβει», μαθαίνοντας πώς να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.
Τι θα φτιάξουμε
Σαλάτα Panzanella / Low calories fresh salad / Spaghetti από κολοκυθάκι με μυρωδικά / Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και μάνγκο / Οσπριάδα με ντρέσινγκ άνηθο / Shellfish salad / Σαλάτα με σιτάρι και zucchini noodles / Σαλάτα με χταπόδι σε κενό, με καλοκαιρινή μαρινάδα / Ανθός κολοκυθιού με βολάκι Άνδρου / Σαλάτα Tex-Mex με ζυμαρικά / Σαλάτα black eyed peas με ντρέσινγκ κόκκινης πιπεριάς / Buratta με μαριναρισμένα καλοκαιρινά λαχανικά / Φρέσκια σαλάτα με φράουλες και γαλλικό Chèvre / Σαλάτα καπνιστής μελιτζάνας / Coleslaw καλοκαιρινών λαχανικών / Πράσινη σαλάτα με μήλο, γαρίδες και δυόσμο / Σαλάτα αγγούρι με μυρωδικά και piment d’espelette / Verdura fresca / Summer side salad / Fraicheur εσπεριδοειδών με άρωμα μαστίχας Χίου.