Ένα διήμερο γαστρονομικής δημιουργίας αποτέλεσε για τον Γκίκα Ξενάκη η συμμετοχή του στο φετινό Greek Chefs Abroad στις 9 Ιουλίου, στο MarBella Elix, μέλος τού Ομίλου MarBella Collection. Ο Ξενάκης, ο οποίος συμμετέχει στον θεσμό ως hosting chef στο εστιατόριο «Pearl» τού MarBella Elix, εξηγεί στο βίντεο που ακολουθεί την ιδέα τής μαγειρικής του προσέγγισης η οποία διαμορφώνεται μέσα από τους άξονες παράδοση-εξέλιξη.
Δείτε το βίντεο εδώ:
Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον, με την οικολογική διάσταση να εισβάλλει σε κάθε έκφανση της ζωής –φυσικά, και της γεύσης–, το γαστρονομικό φεστιβάλ Greek Chefs Abroad συνεχίζει και φέρνει στο επίκεντρο της «συζήτησης» τάσεις και αξίες τής ελληνικής κουζίνας που αξίζουν να προωθηθούν μέσω του τουριστικού προϊόντος, μεταξύ άλλων. Σημαντικό ζητούμενο μέσα σε μια περίοδο κρίσης, που, ωστόσο, αυτή καθεαυτήν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αναγέννηση, επαναπροσδιορισμό και επανένταξη.
Πλέον, το Greek Chefs Abroad, ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά pop up φεστιβάλ στην Ελλάδα, το οποίο συστήνει στο κοινό κορυφαίους έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό, δίνει τώρα τη σκυτάλη στις 24 Ιουλίου στη Μαριάννα Λιβαδιτάκη, στο MarBella Nido, στην Κέρκυρα.
INFO: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον γαστρονομικό θεσμό Greek Chefs Abroad και το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.MarBella.gr/events/greek-chefs-abroad-vol2/