H ελληνική κουζίνα αποτελεί μια σημαντική σταθερά στη σύγχρονη πολιτιστική μας παράδοση, καθώς και ένα σημαντικό «συν» στον κατάλογο με τα θέλγητρα της χώρας μας που προσελκύουν υψηλού επιπέδου τουρισμό. Αυτό ήταν, μεταξύ άλλων, το συμπέρασμα ακόμη μίας επιτυχημένης χρονιάς για τη διοργάνωση «Greek Chefs Abroad», την οποία πραγματοποίησε ο Όμιλος Mar-Bella Collection στα τρία, μέχρι τώρα, ξενοδοχεία του στην Κέρκυρα και την Πέρδικα Θεσπρωτίας.
Σπουδαίοι έλληνες σεφ που δημιουργούν στο εξωτερικό, έχοντας στη φαρέτρα τους σπουδαίες γαστρονομικές μνήμες της πατρίδας τους, συναγωνίστηκαν με ευγένεια και ευρηματικότητα σε ένα πεδίο που γνωρίζουν άριστα – και, με απλά υλικά, συνέθεσαν ένα γαστρονομικό σύμπαν εκλεκτικό και αμιγώς ελληνικό. Κινούμενοι στο δίπτυχο «παράδοση και μέλλον» ανέδειξαν τη σύγχρονη, υψηλή ελληνική κουζίνα, προσδιορίζοντας σαφώς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές της. Το αποτέλεσμα είναι ένα «μανιφέστο» σε εξέλιξη που, κόντρα στις δυσκολίες, απελευθερώνει εξαιρετικές δημιουργικές δυνάμεις.
Ο Όμιλος Mar-Bella Collection, στα τρία, μέχρι τώρα, ξενοδοχεία του («MarBella» και «Nido» στην Κέρκυρα και «Εlix» στην παραλία Καραβοστάσι, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας), κατάφερε να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός, επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο.
Το «Greek Chefs Abroad» επιδιώκει να αποτελέσει ένα «συν», θέτοντας την Ελλάδα στο επόμενο επίπεδο της γαστρονομικής κλίμακας, θέλγητρο για τον εκλεκτικό τουρισμό που ξέρει να εκτιμά τις απολαύσεις. Αρωγοί του σε αυτήν την προσπάθεια, όλοι οι σεφ που συμμετείχαν, οι άνθρωποι που εργάστηκαν επί μήνες, αθόρυβα, για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων όπου πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ, το κοινό, που έσπευσε να δοκιμάσει, να κρίνει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των ανθρώπων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τα πιο γευστικά και όμορφα πιάτα, και, βεβαίως, οι χορηγοί του.