Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολύ ιδιαίτερο food and wine pairing θα έχουν όσοι επισκεφθούν το θεσσαλονικιώτικο Classico bistro moderne, στη Θεμιστοκλή Σοφούλη, την επόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου, σε μια ιδιαίτερη σύμπραξη για μία και μόνη βραδιά με την εταιρεία Oenocosmos.
Τα συναρπαστικά που έχουν ετοιμάσει για όλους εμάς ο sommelier τού Classico, Χρήστος Παπαδόπουλος, και οι σεφ Θοδωρής Μήτογλου και Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης περιλαμβάνουν ένα μενού πέντε σταδίων με ένα pairing τεσσάρων κρασιών τού Νέου Κόσμου τού κρασιού: ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού degustation με κρασιά που εισάγει στην Ελλάδα η εταιρεία Oenocosmos από τη Νότια Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή. Το καλωσόρισμα (ελληνική γαρίδα «σασίμι» και λευκός ταραμάς με αβγοτάραχο πάνω σε άζυμο ψωμί) «παντρεύεται» με το Sauvignon Blanc «Escapades» από τη Νότια Αφρική, το πρώτο πιάτο (τραγανό «σπανακόρυζο» με κρέμα σπανακόρυζο και βολάκι Άνδρου) με ένα Chardonnay από το Hahn Winery, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το δεύτερο πιάτο (παστίτσιο με Bolognese χταπόδι και μπεσαμέλ ντομάτα με βασιλικό) με ένα Pinot Noir από το ίδιο οινοποιείο (Hahn Winery), πάντοτε στην Καλιφόρνια, ενώ το κυρίως πιάτο (ριζότο Μιλανέζε με μάγουλο Ιμπέρικο και σάλτσα από το μαγείρεμά του) θα συνοδεύσει το Adobe Reserva Carmenere από το οινοποιείο «Emiliana Organic Vineyards» της Χιλής.
Το επιδόρπιο; Tiramisù alla Grecia (κρέμα από ανθότυρο πάνω σε ντακουάζ ελληνικού καφέ και σιρόπι Μαυροδάφνης). Ανυπομονούμε!