Συνταγές εμπνευσμένες από τη μακεδονική κουζίνα, μαγειρεμένες με σύγχρονες τεχνικές, θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια.
Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα «Η γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα», ενώ θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα τής χώρας μας παγκοσμίως.
Αυτή η σπουδαία, διεθνής γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες σεφ από 55 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Σε 24.700 τετρ.μ. εκθεσιακού χώρου θα παραβρεθούν 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα σε έναν χώρο 900 θέσεων.
Σημειώνεται ότι η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, στη Στουτγάρδη. Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα τού Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).