Η παγκόσμια τάση στη ζυθοποίηση είναι τα μικρά, ανεξάρτητα ζυθοποιεία, που παράγουν μπίρες με αγνές πρώτες ύλες, πρωτότυπα υλικά, με νέες τεχνικές και με πάθος γι’ αυτό που κάνουν. Όλα αυτά τα ζυθοποιεία έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ενός πολύ μεγάλου κοινού που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, δημιουργώντας μια παγκόσμια κοινότητα που απαρτίζεται από «πιστούς» τού ζύθου και της κουλτούρας του.
Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει αρχίσει να κάνει βήματα στον χώρο τής craft (χειροποίητης) μπίρας, με αποτέλεσμα εξαιρετικά δείγματα ζυθοποίησης από ελληνικά χέρια, που μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στις δημιουργίες μεγάλων ονομάτων τού χώρου παγκοσμίως.
Σε αυτόν τον όμορφο κόσμο, στις γεύσεις και στα αρώματα της craft μπίρας έρχεται να μας εισαγάγει το Thessaloniki Craft Beer Experience (TCBE). Επί τρεις ημέρες, η Θεσσαλονίκη και το TCBE θα φιλοξενήσουν μερικούς από τους κορυφαίους ζυθοποιούς τής παγκόσμιας σκηνής, αλλά και την «αφρόκρεμα» των ελληνικών ζυθοποιείων, σε ένα τριήμερο event απόλυτης craft γευσιγνωσίας, στη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσουμε τους δημιουργούς και θα δοκιμάσουμε ορισμένα από τα καλύτερα ζυθοποιήματά τους.