fbpx

Citymagthess.gr

Η Θεσσαλονίκη συζητά για την κουζίνα της στην Αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων

Μοιραστείτε το

Πέντε θεματικές εκδηλώσεις γύρω από τις ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα διοργανώνουν η διεύθυνση Πολιτισμού και το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων. Πέντε θεματικές, ζωντανές συζητήσεις, αφιερωμένες στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, στην ιστορική Αγορά Μοδιάνο.

Η δράση «Ζαμάν» Food Stories αποτελεί ένα ταξίδι στις ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης. Από τις συνταγές και τις ιστορίες του βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα πιάτα του σήμερα, από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής ώς τα αρμενικά και προσφυγικά μενού στους διεθνείς καταλόγους του πρώτου παγκοσμίου πόλεμου.

Πέντε απογεύματα γεμάτα αρώματα, γεύσεις, γνώσεις και ιστορία της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. Καταξιωμένοι σεφ, δημοσιογράφοι γαστρονομίας, bloggers, επιχειρηματίες εστίασης και ακαδημαϊκοί της πόλης θα αναλύσουν το θέμα, με κεντρικό άξονα τη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24.09, την 01.10, στις 08.10, στις 15.10 και στις 22.10, στην Αγορά Μοδιάνο, και εντάσσονται στις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO.

Ο Απόστολος Αλτάνης, executive chef του Hyatt Regency.
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef του Makedonia Palace.
Ο Δημήτρης Τσανανάς, executive chef του TheMET hotel.
Aυτήν την Τρίτη το ξεκίνημα

Η δράση στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων ξεκινά αυτήν την Τρίτη 24.09, στις 19:00, με το στρογγυλό τραπέζι «Θεσσαλονίκη μου, ποτέ δεν σ’ απαρνιέμαι, είσαι η κουζίνα μου, το λέω και καυχιέμαι!». Οι πολυβραβευμένοι ambassador chefs του δήμου Θεσσαλονίκης (με διεθνείς συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδος) Απόστολος Αλτάνης (executive chef του Hyatt Regency), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του Makedonia Palace) και Δημήτρης Τσανανάς (executive chef του TheMET hotel) θα μυήσουν το κοινό στις θεσσαλονικιώτικες γεύσεις. Πώς τις ορίζουμε; Ποια είναι τα πιάτα-σφραγίδα; Μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια ευδιάκριτη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομική σκηνή;

O δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδημητρίου (από το περιοδικό «Γαστρονόμος» της «Καθημερινής») επισκοπεί πάνω στον μύθο και τα όσα διθυραμβικά γράφονται για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, της πρώτης ελληνικής πόλης που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος (από το Biscotto.gr). Νόστιμα πιάτα θα παρασκευάζονται και θα προσφέρονται από τη σχολή La Chef Levi και θα συνοδεύονται από τις «Γοργόνες» του αστικού αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα πιάτα που θα παρασκευαστούν και θα προσφερθούν από τη σχολή La Chef Levi στη διάρκεια της εκδήλωσης θα συνοδεύονται από τις «Γοργόνες» του αστικού αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες