H καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά στο MonΑsty, Autograph Collection υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality με την πολυαναμενόμενη άφιξη και το official opening του Ennea Rooftop Bar, αλλά και το ολοκαίνουργιο μενού τού Botargo Restaurant, που υπόσχεται νέες, μεσογειακές εμπειρίες, με φόντο τη Θεσσαλονίκη.
Την 1η Ιουνίου το all-day Ennea Rooftop Bar με 360ᵒ θέα, συστήθηκε στο κοινό… στον ένατο όροφο. Με έμπνευση από τη χρωματική παλέτα τού ξενοδοχείου και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που το έχουν ξεχωρίσει και το συνδέουν με τη βυζαντινή κληρονομιά τής πόλης, το concept των signature cocktails τού Ennea Rooftop Bar βασίζεται στους εννέα «καρπούς» τού Αγίου Πνεύματος: την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, τη μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθότητα, την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια. Ένας μίνιμαλ χώρος, στον οποίον οι καμπύλες γραμμές από τις αψίδες τής πόλης συνδυάζονται με γραμμικά στοιχεία, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.
Καθημερινά, οι επισκέπτες τού Ennea θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους παρέα με light snacks, μέχρι τις 18:00. Από τις 18:00 και μέχρι τη μία το βράδυ η διάθεση ανεβαίνει, με signature cocktails, fine bites, DJs και live events, στο μπαρ τού Ennea. Μια απολαυστική boho ατμόσφαιρα, ιδανική για τη golden hour, παρέα με ένα από τα κοκτέιλ τού καταλόγου, εμπνευσμένα από τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.
Ο Ιούνιος μπαίνει δυναμικά και στο κομμάτι των events: στις 8 Ιουνίου μάς προσκαλεί να διασκεδάσουμε στο opening party που οργανώνει μετά τις 19:00, με DJs τον Linos & Paul. Στις 21 Ιουνίου, που είναι η μεγαλύτερη μέρα τού χρόνου, ετοιμαστείτε και για το μεγαλύτερο event τού καλοκαιριού, το Summer Solstice, με guest DJ τον Vassili TsiliChristos. Τη διαχείριση του μπαρ έχει αναλάβει η έμπειρη ομάδα τού Apallou Group.
Την ίδια στιγμή, το εστιατόριο Botargo εγκαινιάζει την καλοκαιρινή σεζόν με νέα πιάτα, έμπνευσης του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη, με την επιμέλεια του executive chef Κωνσταντίνου Μποβιάτση. Μεσογειακές γεύσεις που μυρίζουν καλοκαίρι (όπως η ψητή μελιτζάνα με ντομάτα, άγριο σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, γαλομυζήθρα και σουσάμι, η ελληνική βουβαλίσια μπουράτα με βερίκοκα σχάρας, baby gem, φιστίκι Αιγίνης, φύλλα βασιλικού και αλμύρα, ο αγιορείτικος μπακαλιάρος με ζωμό κρεμμυδιού, τραγανή αγκινάρα, κολοκύθι, ελαιόλαδο μυρωδικών), αλλά και εκλεπτυσμένες κοπές (όπως το Pork Iberico Secreto) αναβαθμίζουν τη γαστρονομική εμπειρία. Εποχικότητα και φρεσκάδα στις γεύσεις χαρακτηρίζουν και το νέο μενού των γλυκών από το Exereton, αποκλειστικά για το Botargo.
Το event calendar του Ennea Rooftop Bar
Στις 4/6: Paul. Στις 5/6: Michailidis. Στις 6/6: Mitrentzis. Στις 7/6: Beats & Bongos: Linos & Lazarus P. with live percussions. Στις 8/6: Ennea Rooftop Bar Opening Party with Paul & Linos. Στις 9/6: Johnny S. Στις 10/6: Michailidis. Στις 11/6: Paul.
Info: «Botargo» και «Ennea Rooftop Bar» στο MonAsty, Autograph Collection (Βασιλέως Ηρακλείου 45, Θεσσαλονίκη, T. 2310-274.545, E: info@monastyhotel.com). Για κρατήσεις στο «Ennea RooftopBar» καλείτε στο Τ. 2310-274.545. Για κρατήσεις στο «Botargo» καλείτε στο Τ. 2314-400.040. W: www.monastyhotel.com, www.marriott.com/en-us/hotels/skgak-monasty-thessaloniki-autograph-collection/overview/ Instagram: monasty.hotel, botargo.restaurant, ennea.rooftopbar