Το 1996, η Ευσταθία και ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος και ο μεγάλος τους γιος, Γιάννης (ο Γιώργος, ο μικρότερος, μπήκε στην επιχείρηση τέσσερα χρόνια αργότερα), έχοντας διαπιστώσει την έλλειψη καταστήματος με μπουγάτσα στην περιοχή, αποφάσισαν να ανοίξουν έναν χώρο που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στην εστίαση της Θεσσαλονίκης. Το σημείο ήταν στρατηγικό: από τη μία υπήρχαν οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά, οι υπάλληλοι των οποίων ήθελαν να ξεκινήσουν με κάτι εύγευστο τη μέρα τους. Και από την άλλη, η νυχτερινή Θεσσαλονίκη με τα μπαράκια και τους θαμώνες τους, που λαχταρούσαν να κόψουν την πείνα τους πριν πάρουν τον δρόμο για το σπίτι. Αμέτρητες συζητήσεις για έρωτες, απορρίψεις και μπάλα έγιναν στα τραπέζια του, τρώγοντας χειροποίητη μπουγάτσα, πίτες ζαμπόν-κασέρι, πίτσες, καλτσόνε και χωριάτικες πίτες. Κάπως έτσι, η σχέση ανάμεσα σε προσωπικό και πελάτες μετατράπηκε σε σχέση ανάμεσα σε φίλους.
Το 2013 το κατάστημα λάνσαρε τη μπουγάτσα με κρέμα και επικάλυψη Μερέντας, αλλά και τη μπουγάτσα με κιμά και επικάλυψη στραγγιστό γιαούρτι. Οι παλαιότεροι θα θυμάστε τον γευστικό ντόρο που είχε δημιουργηθεί… Κοινός παρονομαστής των προϊόντων, η κορυφαία ποιότητα των πρώτων υλών: το φρέσκο γάλα, το αγνό βούτυρο, τα τυροκομικά και τα αλλαντικά που χρησιμοποιούνται. Όλα αυτά σε άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.
Όσο για το ωράριο, δεν είναι αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως «τυπικό». Το κατάστημα ανοίγει στις οκτώ το βράδυ, μένει όλη τη νύχτα ανοιχτό (ποτέ δεν ξέρεις πότε θα λιγουρευτείς μία μπουγάτσα), για να κλείσει στις τρεις το μεσημέρι και να ανοίξει ξανά στις 8. Μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα καλούδια του μέσα από τις πλατφόρμες efood και Wolt.
Info: Μπουγάτσα «Γιάννης», Μητροπόλεως 106. Τ. 2310-257.375. FB: ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ «ΓΙΑΝΝΗΣ»