Τα παραπάνω είναι, απλώς, το (εντυπωσιακό) ορεκτικό… Η κύρια απόλαυση έρχεται όταν δοκιμάσεις την πρώτη πιρουνιά από το πιάτο που παρήγγειλες. Όλα τα πιάτα του γαστρονομικού μπαρ της μακεδονικής κουζίνας (αυτός είναι ο ακριβής χαρακτηρισμός του καταστήματος) στηρίζονται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα – και, όπως προειδοποιούν οι άνθρωποι της «Ντάνγκαρας», «Μην προσπαθήσεις να βρεις ντομάτα τον χειμώνα ή πολίτικη σαλάτα το καλοκαίρι».
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις δικές μας αγαπημένες επιλογές: τη σιγοψημένη πανσέτα φούρνου με καπνιστή-γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνα στη σχάρα, αλλά και το κατσικάκι Βεροίας στη γάστρα, με πλιγούρι αρωματισμένο με σταφίδες και φιστίκι Αιγίνης. Απλώς, υπέροχα!