Ενα σικάτο εργαστήριο κοντά στον σταθμό «Αγίας Σοφίας» του μετρό αποθεώνει τη σοκολάτα.
Όλοι συμφωνούν: η σοκολάτα είναι ένα μαγικό υλικό! Καταφέρνει να συναρπάζει, ταυτόχρονα, γεύση, όσφρηση, όραση, αφή και ακοή – ακόμη και το «κρακ» που κάνει μια σοκολάτα, όπως σπάει ηδονικά στο δάγκωμά μας, μπορεί να προκαλέσει ρίγη ανατριχίλας.
Αυτήν τη μαγική δύναμη της σοκολάτας την κατάλαβε νωρίς η Σοφία, μία νέα γυναίκα με σπουδές στην περίφημη σχολή Cordon Bleu, στο Παρίσι, αλλά και με σεμινάρια πάνω στη σοκολάτα, τα οποία παρακολούθησε στη Ακαδημία Σοκολάτας που λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη υπό την εποπτεία της Callebaut, της εταιρείας που παράγει την πιο φίνα, την πιο εκλεκτή βελγική σοκολάτα.
Με «όπλα» την κατάρτιση, τις καλύτερες πρώτες ύλες, αλλά και, πάνω απ’ όλα, το μεράκι και το ταλέντο της, η Σοφία έπιασε δουλειά. Ανοίγοντας το εργαστήριό της σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του θεσσαλονικιώτικου downtown, στην οδό Φιλίππου (μία ανάσα από τον σταθμό «Αγίας Σοφίας» του μετρό), η Σοφία δημιουργεί τα εμβληματικά bonbons της – μικρές, πολύχρωμες, αστραφτερές, λαχταριστές μπουκίτσες σοκολάτας, γεμισμένες με τις πιο ευφάνταστες πρώτες ύλες, που σκάνε στο στόμα όπως τα δαγκώνεις. Και εννοείται ότι δεν μένει εκεί: στο Oh la la Chocolat θα βρείτε σοκολάτες, τρουφάκια, μαλακά σοκολατάκια ganache και μπάρες σοκολάτας, όλα χειροποίητα (με έμπνευση από τη γαλλική ζαχαροπλαστική, συνδυασμένη με την ανεξάντλητη δημιουργική φαντασία της Σοφίας), προσεκτικά τοποθετημένα σε προθήκες που θυμίζουν βιτρίνα κοσμηματοπωλείου.
Η συμβουλή μας: καθώς οι συσκευασίες στις οποίες προσφέρει τις σοκολάτες της η Σοφία είναι πραγματικά ξεχωριστές, ίσως το Oh la la Chocolat να έχει τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να προσφέρουμε στην εορταστική περίοδο που πλησιάζει.