Δύο φορές έχω βρεθεί στην εκδήλωση «Go Brunch» του Hyatt Regency Thessaloniki. Μία πέρσι τον Φλεβάρη – ακόμη θυμάμαι τους νταβάδες και τα τσουκάλια στη φωτιά των Νοmade et Sauvage και τα παραδοσιακά, ξεσηκωτικά τραγούδια των Banda Entopica. Και άλλη μία τον περασμένο Νοέμβρη, με τον μισελενάτο σεφ Παύλο Κυριάκη να κλέβει την παράσταση με τη μεστή απλότητα των γεύσεών του και το ειλικρινές χαμόγελό του. Και τις δύο φορές, παρότι το φαγητό και η ατμόσφαιρα ήταν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, η αίσθηση ήταν ίδια: ένα φωτεινό μεσημέρι με ευχάριστη διάθεση, πολύ καλές πρώτες ύλες και έξοχους οικοδεσπότες. Μια Κυριακή που σε λυτρώνει από την αργόσυρτη πρωινή βαρεμάρα και σου σετάρει τη διάθεση.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι και τις δύο φορές πήγα συνοδεύοντας τα μικρά μου αγόρια – τόσο φιλόξενο είναι το προσωπικό. Να σε συνοδεύσουν στον μπουφέ, για να σε βοηθήσουν με τα πιάτα. Να κρατήσουν συντροφιά στον έναν, όταν θα πρέπει να αλλάξεις τον μικρότερο. Ακόμη και να σου φέρουν μαρκαδόρους, για να απασχοληθούν τα παιδιά. Δεν συναντάς συχνά τέτοιου επιπέδου εξυπηρέτηση – και αυτό είναι σπουδαίο. Είναι σπουδαίο να μπορείς να κοινωνικοποιηθείς με τα παιδιά σου και να μη χάσεις μια Κυριακή με τους φίλους σου και αγαπημένα πρόσωπα. Να νιώθεις ότι δεν ενοχλείς, να σε περιποιούνται σαν να είσαι σπίτι σου. Να απολαμβάνεις την οικειότητα και τη φιλικότητα επειδή είναι γνήσιες συμπεριφορές και όχι «πασπαλισμένες» με τις επιταγές του σύγχρονου σέρβις.
Μια δυνατή συνεργασία
Υπάρχει και κάτι ακόμη που μου αρέσει σ’ αυτές τις Κυριακές: η αξία της συνεργασίας, η αξία τού «μαζί». Ένας μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος, όπως το Hyatt, δείχνει εξωστρέφεια και δεν διστάζει να συνεργαστεί με έναν καινοτόμο και «έξω από το κουτί» γαστρονομικό οργανισμό, το Estrella. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Δεν είναι μόνον ότι κάθε εκδήλωση γεμίζει ή ότι τα εισιτήριά τους διατίθενται πλέον μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών, γεγονός που δείχνει ότι έχει θεσμοθετηθεί ως «εκδήλωση». Δεν είναι μόνο τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια – ή μάλλον, καλύτερα, οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις όλων όσοι έχουν τη χαρά να ζήσουν την εμπειρία. Κυρίως είναι ότι δείχνουν ανθεκτικότητα και συνεχίζουν στον χρόνο. Όπως αρμόζει στις δυνατές συνεργασίες.
Αυτήν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ο σεφ του ξενοδοχείου, Απόστολος Αλτάνης, θα μοιραστεί την κουζίνα του με τον Βασίλη Σπόρο, σεφ του Po Boy’s, για να δημιουργήσουν ένα αμερικάνικο brunch με καπνιστά κρέατα, τηγανητό κοτόπουλο, ομελέτες και αφράτες τηγανίτες. Και αυτή η περιήγηση στις κουζίνες του κόσμου είναι άλλο ένα στοιχείο που προσδίδει αξία στη συνεργασία τους. Όσοι μένουν στο ξενοδοχείο, οι τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν γευστικά σε διαφορετικό κάθε φορά προορισμό, να εξερευνήσουν γαστρονομικές κουλτούρες και, σίγουρα, να γνωρίσουν πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους – οι σεφ δεν μένουν κλεισμένοι στην κουζίνα, αλλά συνομιλούν με τον κόσμο, περνούν από τα τραπέζια, κάθονται μαζί σου για να συζητήσουν.
«Η σύμπραξη του Hyatt Regency Thessaloniki με το Estrella αναμφίβολα προσέφερε αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες πέρσι – γι’ αυτό συνεχίζουμε και φέτος. Νόστιμο φαγητό από ιδιαίτερες κουζίνες, ωραίες μουσικές και χαλαρή διασκέδαση: αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το ‘Go Brunch’ event», εξηγεί στο Citymag ο Κώστας Καπετανάκης, δημιουργός της αλυσίδας Estrella. Και προσθέτει: «Οι λέξεις-κλειδιά για εμάς είναι η σύμπραξη και η εξωστρέφεια – αυτό επιχειρούμε με τις μετακλήσεις των φιλοξενούμενων σεφ, που διαλέγουμε με προσοχή. Είτε έχουν αστέρι Michelin είτε εκπροσωπούν το street food είτε υπερασπίζονται χρόνια την ελληνική μαγειρική παράδοση: όλοι τους σέβονται την πρώτη ύλη και διεκδικούν πάντοτε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα».
Η σωστή ισορροπία
Η εκδήλωση ξεκινά στις 13:00 και διαρκεί μέχρι τις 17:00, έχει κόστος 56 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει φαγητό από μπουφέ και κρασί.
Άλλες δύο σημαντικές λεπτομέρειες: πρώτον, η είσοδος για παιδιά ηλικίας μέχρι έξι ετών είναι δωρεάν, ενώ για παιδιά από 6 μέχρι 12 χρόνων είναι στη μισή τιμή. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία, για να πας με τα παιδιά σου. Δεύτερον, η τιμή είναι πολύ τίμια –για να μην πω «σχετικώς οικονομική»– σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού, το άψογο σέρβις, τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και το δωρεάν πάρκινγκ.
Τελικώς, γι’ αυτό μου αρέσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ: επειδή είναι καλοσχεδιασμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και σέβεται στον απόλυτο βαθμό τα χρήματα που δίνεις.