Αυτόν τον Νοέμβριο, από την 1η ώς τις 3 Νοεμβρίου, οι λάτρεις του καφέ δίνουν το δικό τους ραντεβού στη Θεσσαλονίκη. Το All About Café είναι το αποκλειστικό αφιέρωμα στην τέχνη του καφέ, που καθιερώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της έκθεσης HOTELIA και το οποίο, πλέον, εντάσσεται στην ανανεωμένη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Drinks by Detrop ως ένα από τα θεματικά της σαλόνια.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ δημιουργίας (σε επιμέλεια-curation του Βαλάντη Λαμπριανίδη, ιδιοκτήτη του Valenio, executive barista trainer, coffee business consultant και πιστοποιημένου κριτή για τα παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ barista και latte art) που δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες, αλλά και στους λάτρεις του καφέ να βρεθούν σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας και ποικιλίας ειδών καφέ, για να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και να ανταλλάξουν ιδέες για όλες τις νέες τάσεις που επικρατούν στη σύγχρονη αγορά.
Προς την ίδια κατεύθυνση, το σαλόνι All About Café θα φιλοξενήσει μια σειρά στοχευμένων εκδηλώσεων – και, συγκεκριμένα:
Πανελλήνιος διαγωνισμός Latte Art ThrowDown 2024
Baristas απ’ όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού για έναν φιλικό διαγωνισμό δεξιοτεχνίας, που έχει ως θέμα την τέχνη του latte art και συναρπάζει κάθε χρόνο κοινό και κριτές. Κριτές του διαγωνισμού είναι ο Βαλάντης Λαμπριανίδης, ο Γιώργος Μακρόπουλος (Nestle Professional,Coffee Capabilities Lead) και ο Χρήστος Ντούβας (Wisecup Coffee Roasters, Quality Control ofWisecup).
Εγγραφείτε στον διαγωνισμό Latte Art ThrowDown εδώ: https://services-helexpo.gr/fooddrinkslatte2024/
Σεμινάρια καφέ και workshops
Καταξιωμένοι επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει στον χώρο του καφέ, αλλά και διακεκριμένοι baristas θα δώσουν τα φώτα τους στο κοινό μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων. Συγκεκριμένα:
Την 01.11.2024:
Στις 13:30: «Η εξέλιξη των αυτόματων μηχανών καφέ και η σωστή επιλογή τους» (Γιώργος Καραντάς, Sales Manager – Reseller Channel, Eurogat S.A.).
Στις 15:00: «Δεν είναι γαλλικός, είναι καφές φίλτρου» (Χαράλαμπος Μωυσίδης, Head Roaster – Co-Founder, Seedz Coffee Roasters).
Στις 16:30: «Η μετάβαση από το πόστο των spirits και των cocktails στον κόσμο του καφέ»(Γιάννης Κέδες, Bartender/Barista – Owner Fiore Fine roasters, Fiore Fine Roasters).
Στις 18:00: «Πώς ένας διαγωνισμός συμβάλλει στην εξέλιξη της καθημερινότητας ενός επαγγελματία» (Χρήστος και Θάνος Κλουβάτος, Owners of Coterie & Bro – Barista & Bartender,Coterie & Bro).
Στις 02.11.2024:
Στις 11:30: «Το γλωσσάρι του καφέ ως μέσου επικοινωνίας» (Αντώνης Βερβέρης, Operation Manager – Barista Trainer, Roasters Kolektiva).
Στις 13:00: «Greek Style Freddos vs Iced Coffees» (Σταύρος Λαμπρινίδης, National Coordinator SCA Greece – Q Grader – WCE Certified Judge – AST Trainer, Everest).
Στις 14:00: «Η συμφωνία της επιστήμης με τη γεύση: Ένα ταξίδι φυσικοχημείας, από το ψήσιμο μέχρι το φλιτζάνι» (δρ. Εύη Βάρκα, Quality Control & R&D Manager QU, ΑΒΕΚ: Qualita Unica).
Στις 15:00: «Η διαδρομή του barista προς τα πρωταθλήματα» (Χρήστος Ντούβας, Quality Control of Wisecup, Wisecup Coffee Roasters).
Στις 03.11.2024:
Στις 11:30: «Οι δυσκολίες στη διαδρομή του ωμού καφέ, από τη φάρμα μέχρι τον τελικό προορισμό» (Γιώργος Αλανιάδης, Q.Lab Manager – QC/QA Manager, El Café S.A.).
Στις 13:00: «Καφές και αισθήσεις: Ενισχύστε την εμπειρία και δημιουργήστε πελάτες»(Γιώργος Μακρόπουλος, Coffee Capabilities Lead, Nestle Professional).
Στις 14:00: «How to start a coffee shop: Business Plan, Equipment & more» (ΣτέφανοςΔωματιώτης, Tasting & Training Center – Coffee Business Consultant, Co-owner at Create).
Roasters Area
Αναγνωρισμένοι roasters της αγοράς θα παρουσιάσουν στους επαγγελματίες του καφέ τις τελευταίες τάσεις στην προμήθεια, τον χειρισμό, το καβούρδισμα, την παρασκευή και τη διανομή του καφέ.
Γευσιγνωσία καφέ
Γευστικές δοκιμές ποικιλιών καφέ από διάφορες φάρμες του κόσμου, με ειδικό εξοπλισμό και τους κατάλληλους εισηγητές.