Τα καφέ σε μια πόλη είναι χώροι ζωντανοί. Δεν εξυπηρετούν απλώς μια βιολογική ανάγκη – την ανάγκη να πιεις έναν καφέ και την ανάγκη κάποιος να σου τον ετοιμάσει. Είναι οι ζωντανές μαρτυρίες του «nowness», τα σημεία όπου μπορείς να δεις τις φυλές μιας πόλης να συνυπάρχουν, να ακούσεις τους ήχους της, να δεις το σύγχρονο πρόσωπό της, να γνωριστείς με τους ανθρώπους της. Κι αν αυτές οι «βιτρίνες» μιας πόλης προσφέρουν, την ίδια στιγμή, καφέ υψηλών αξιώσεων, ε, τότε, γίνονται το στέκι σου. Και δεν τους προδίδεις. Ποτέ.
Αυτό ακριβώς είναι που έχει καταφέρει η ανήσυχη ομάδα πίσω από το Peach Boy, το πιο ενδιαφέρον coffee project στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Η συνταγή ήταν, κατά βάση, απλή. Επιλέγεις τα καλύτερα σημεία για να δεις και για να σε δουν – εδώ, το Peach Boy κερδίζει στα σημεία, τόσο στο all-times downtown της Ερμού και στο σίγουρο πέρασμα στην Εγνατία όσο και στο «next best thing» της Ιωάννου Δέλλιου, λίγο πιο κάτω από το Σιντριβάνι, που αναδεικνύεται στο νέο «best place to be» στο κέντρο. Δημιουργείς χώρους όμορφους και άνετους, που αποπνέουν οικειότητα, χωρίς υπερβολές. Και, ασφαλώς, προσφέρεις τον καλύτερο καφέ της αγοράς, κάτι που στο Peach Boy πέτυχαν συνεργαζόμενοι με το καφεκοπτείο Valenio του θεσσαλονικιού βιρτουόζου του καφέ, Βαλάντη Λαμπριανίδη. Και κάπως έτσι, δημιουργείς το απόλυτο success story στον καφέ – απόδειξη, οι ουρές (κυρίως από άτομα νεαρότερης ηλικίας) που θα συναντήσεις καθημερινά έξω από όποιο από τα τρία καφέ του Peach Boy κι αν περάσεις.
Εννοείται ότι οι ανήσυχες ομάδες είναι αυτό ακριβώς: ανήσυχες. Έτσι, δεν σταματούν να αλλάζουν, να εξελίσσονται, να επανεφευρίσκονται. Ήδη, στο Peach Boy της Ερμού έχει δημιουργηθεί ένας δεύτερος χώρος όπου μπορείτε να αγοράσετε ρούχα και κοσμήματα ιδιαίτερου ντιζάιν, ενώ κάτι πολύ ωραίο έρχεται σύντομα και στο Peach Boy της Ιωάννου Δέλλιου. Όπως πάντοτε, sky is the limit. Ανυπομονούμε!
A city’s cafes are living and breathing spaces. They don’t just fulfill the need to drink coffee and have someone prepare it for you; they are living proof of nowness; spaces to witness a city’s tribes come together, hear its sounds, see its current face, meet its people. And if these windows into a city’s soul also serve top-notch coffee, well, then they become your new go-to. And you never betray them. Ever.
This is exactly what the restless team behind Thessaloniki’s most exciting coffee project of the last few years, Peach Boy, has achieved. In essence, the recipe was simple: Choose the best places to see and to be seen. Here, Peach Boy passes with flying colors, with downtown all-time-classic Ermou Street and certain-footfall Egnatia, as well as the next big thing of Ioannou Deliou, near the Sintrivani, which is fast becoming the new best place to be in the city center. Then, build spaces that are attractive and comfortable, exuding comfort without excess. And, certainly, serve the best coffee on the market – which Peach Boy achieved by collaborating with specialty roaster Valenio Coffee, created by Thessalonian coffee virtuoso Valantis Lamprianidis. And that’s pretty much how you set up the quintessential coffee success story – as evidenced by the long lines (mostly on the younger side) you’ll see every day outside any of the three Peach Boy locations.
Of course, restless teams are exactly that: restless. So they never stop changing, evolving, and reinventing themselves. At Peach Boy Ermou, there’s already an additional space where you can buy uniquely designed clothes and jewelry, while something interesting this way comes at the Ioannou Deliou location. As always, the sky is the limit. We can’t wait!