Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε μέχρι σήμερα για το πεϊνιρλί, εκτός από το γεγονός ότι θα τρώγατε με μεγάλη ευχαρίστηση ένα (ή περισσότερα) από αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αλλά αυτό είναι, πλέον, πολύ εύκολο να το κάνετε… Αρκεί να πεταχτείτε μέχρι το Pinch, στον πεζόδρομο της Ικτίνου.
Το νέο εγχείρημα του γνωστού pâtissier Κωνσταντίνου Τσενικίδη (τον γνωρίζουμε από το αγαπημένο Fleur Boulangerie-Pâtisserie, στην Πυλαία) επανεφευρίσκει το κλασικό ανατολικό -μεσογειακό έδεσμα, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές με μοντέρνες πινελιές. Στον urban funky αισθητικής χώρο με την εντυπωσιακή διακόσμηση, το τεράστιο χέρι που «τσιμπάει» προετοιμάζει τους επισκέπτες για ένα γευστικό ταξίδι. Τα έντονα κίτρινα και μπλε του brand, οι paste-up αφίσες και τα αυτοκόλλητα προσθέτουν μια ιδιαίτερη νότα στον χώρο.
Η απίθανη γεύση των πεϊνιρλί οφείλεται στις άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, που είναι πάντοτε ολόφρεσκες. Κάθε μπουκιά είναι και μια καλλιτεχνική δημιουργία. Στο μενού θα βρείτε ποικιλία από μικρά πεϊνιρλί, όπως το κλασικό με τυρί και μπέικον, αυτό με τη φέτα, τη ντομάτα και την πιπεριά, το εκπληκτικό πεϊνιρλί με μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού, το αγαπημένο κοτόπουλο με Ceasar’s sauce ή τη vegan επιλογή. Οι λάτρεις των γλυκών θα ενθουσιαστούν με το γλυκό πεϊνιρλί με κρέμα patisserie και καραμελωμένο φύλλο ή με την πραλίνα φουντουκιού και την τραγανή φεγεντίνη.
Για το μεσημεριανό, επιλέξτε κάποιο από τα μεγαλύτερα πεϊνιρλί με προσούτο, μορταδέλα, γύρο(!) ή pulled pork, που θα ικανοποιήσουν κάθε γευστική σας επιθυμία.
Το Pinch δεν αποτελεί ένα γευστικό στέκι, αλλά μια εμπειρία που συνδυάζει την ποιότητα με την αυθεντικότητα.
Forget what you thought you knew about the cheesy peinirli dough pockets – besides that you would very, very happily eat one (or more) of the pictured specimens. This is now very easy to do… as long as you head to the pedestrian street of Iktinou.
For his new project, well-known pâtissier Konstantinos Tsenikidis (known for the much-loved Fleur Boulangerie-Pâtisserie in Pylaia) reinvented this classic East Mediterranean treat, offering an experience in taste that brings together traditional recipes and modern notes. The funky urban space is impressive, with the huge pinching hand setting the mood for a journey of flavor. The striking yellows and blues of the branding, paste-up posters, and stickers add to the vibe.
Always fresh, superb quality ingredients make these baked peinirli impossibly tasty. Every bite is akin to experiencing art. The menu features an assortment of mini peinirli such as the classic Cheese and Bacon, the Feta, Tomato and Pepper, the fantastic Peinirli with Mozzarella and Basil Pesto, the popular Chicken with Caesar’s Sauce, and vegan options. Those with a sweet tooth will fall head over heels for Pinch’s very original sweet peinirli options – Patisserie Cream and Caramelized Filo Pastry or Hazelnut Praline and Crispy Croquant Crumble. For lunch, choose one of the larger peinirli: Prosciutto, Mortadella, Gyros (!), or Pulled Pork, all well-equipped to satisfy your every epicurean desire.
Pinch is no mere foodie haunt; it’s an experience that combines quality and authenticity.