Σε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία μάς προσκαλεί στις 18 Ιανουαρίου, στις 21:00, το εστιατόριο Αμβροσία του Hyatt Regency Thessaloniki, σε συνεργασία με την Estrella. Ο executive chef Απόστολος Αλτάνης ενώνει τις δυνάμεις του με τον διακεκριμένο σεφ Άνταμ Κοντοβά, για να δημιουργήσουν ένα μενού που υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστο.
Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και καινοτόμους σεφ της γενιάς του. Γνωστός για τη μοναδική του ικανότητα να παντρεύει τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με σύγχρονες τεχνικές, έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια, όπως το βραβευμένο με δύο αστέρια Μισλέν Sea Grill, στις Βρυξέλλες.
Το εστιατόριο Αμβροσία, ήδη γνωστό για τη δημιουργική προσέγγισή του στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, είναι το ιδανικό σκηνικό γι’ αυτήν τη συνεργασία. Το ειδικά σχεδιασμένο μενού υπόσχεται να αναδείξει την ελληνική κουζίνα μέσα από φρέσκες, καινοτόμες γεύσεις, προσφέροντας μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.
Menu degustation
Καλωσόρισμα: τόνος, ταρέ, εσπεριδοειδή, αμάρυνθος. / Τηγανητό μπάο μπαν, καπνιστό χέλι, θόγαλο, χαβιάρι./ Κροκέτα με πατάτα, πικάντικο τσορίθο, αντζούγια.
Πρώτο πιάτο: χτένια, καπνιστά μύδια, σάλτσα αμυγδάλου, αβγοτάραχο.
Δεύτερο πιάτο: ταρτάρ μόσχου και βασιλικό καβούρι, μπριός, ΧΟ σάλτσα, μαύρη τρούφα.
Τρίτο πιάτο: γαρίδες καραμπινιέρο στα κάρβουνα, EXM ΒΒQ, φιστίκι, αβοκάντο, μπισκ.
Τέταρτο πιάτο: φιλέτο Μπλακ Άνγκους, παλαιωμένη γραβιέρα, καμένη σελινόριζα, παστράμι ουάγκιου.
Για να καθαρίσει η παλέτα: σορμπέ από βότανα, πίκλες από κουφοξυλιά.
Επιδόρπιο: καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, ψητά μήλα, μίσο, τηγανητό ρύζι.
Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας γεμάτη έμπνευση, δημιουργικότητα και αγάπη για τις ελληνικές γεύσεις. Και έπονται τα επόμενα GastronomyGalas (μετά το Σάββατο 18.01, την Παρασκευή 14.02, το Σάββατο 29.03 και το Σάββατο 31.05).