Η γαστρονομία τής Θεσσαλονίκης ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή τής πόλης διεθνώς βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον διάσημο σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τα γυρίσματα εκπομπής.
Ο κ. Ζέρβας μίλησε με τον Τζέιμι Όλιβερ για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα τής γαστρονομίας. Άλλωστε, αυτή η παγκόσμια διάκριση που πέτυχε ο δήμος Θεσσαλονίκης αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο και για την επιλογή τού διάσημου σεφ να κάνει γυρίσματα στην πόλη.
Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε στον Τζέιμι Όλιβερ δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα τού δήμου. Ο βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία τού αστικού αμπελώνα τού δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση, για πρώτη φορά, δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.
Για τη δυναμική πορεία τής Θεσσαλονίκης στον τομέα τής γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη.