Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου το Hyatt Regency Thessaloniki υποδέχεται το πρώτο gastronomy gala με καλεσμένο τον σεφ Ασημάκη Χανιώτη, τον νεότερο σεφ που απέσπασε αστέρι Μισλέν στο Λονδίνο το 2017.
Ο executive chef Απόστολος Αλτάνης και ο guest chef Ασημάκης Χανιώτης, γνωστός για τη μοναδική του ικανότητα να «παντρεύει» παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες ιδέες, έχουν επιμεληθεί ένα εκλεπτυσμένο degustation menu. Κάθε πιάτο αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία, αντλώντας έμπνευση από τα εκλεκτότερα υλικά και τη δημιουργική φαντασία των σεφ.
Τι θα απολαύσετε
Το μενού ανοίγει με μια λεπτή κρέμα αβγού με τρούφα, μια ευγενική εισαγωγή σε όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Εκλεπτυσμένες γεύσεις, όπως το εκλέρ με φουά γκρα και φιστίκι Αιγίνης, καθώς και τα μπενιέ μυδιών, προετοιμάζουν τον ουρανίσκο για το μεγαλείο της μπουγιαμπέσας με κουτσομούρα. Στα highlights της βραδιάς περιλαμβάνονται το μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρόκο αβγού μαγειρεμένο σε ελαιόλαδο στους 63 βαθμούς Κελσίου και η γλώσσα λεμονιού αλά Γκρενόμπλ.
Για τους λάτρεις του κρέατος, το αρνί αλά παριζιέν, συνοδευόμενο από τρυφερές πατάτες, κολοκυθάκια και τσίκορε, υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Το γεύμα κορυφώνεται γλυκά με ένα αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί συνοδευόμενο από σορμπέ σαμπάνιας και το εξαιρετικό μιλφέιγ με δαμάσκηνα, κρέμα διπλομάτ και μία δόση ρουμιού.
Η βραδιά συμπληρώνεται αρμονικά με ζωντανή μουσική, δημιουργώντας την ιδανική συνοδεία γι’ αυτήν την εμπειρία γαστρονομικής πολυτέλειας.
Μια νέα ιδέα
Τα gastronomy galas είναι το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του Hyatt Regency Thessaloniki που συνδυάζει την τέχνη της γεύσης με την πολυτέλεια της υψηλής αισθητικής σε set menu στο εστιατόριο Ambrosia. Με διακεκριμένους σεφ που δημιουργούν πιάτα από εξαιρετικά υλικά, κάθε gastronomy gala είναι ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γεύσης και του οίνου.
Κάθε μήνα, ένα gastronomy gala μάς ταξιδεύει – το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025 και το Σάββατο 31 Μαΐου 2025.