Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, έκανε μια πολύ έξυπνη επιλογή: βρήκε τις διευθύνσεις των εκατό καλύτερων εστιατορίων διεθνώς και έστειλε μέιλ, ζητώντας εργασία. Του απάντησαν τρία: δύο στη Βιέννη και ένα στο Στρασβούργο (με δύο αστέρια Michelin!), στο οποίο και αποφάσισε να πάει. Εκεί ήρθε σε επαφή με την υψηλή γαστρονομία και γνώρισε την τέχνη της σοκολάτας και των μακαρόν. Αφού προηγουμένως πέρασε αρκετά χρόνια δουλεύοντας εκτός και εντός συνόρων, αποφάσισε, με το που επέστρεψε μόνιμα στη Δράμα, να αρχίσει να πειραματίζεται στο σπίτι του, φτιάχνοντας σοκολατάκια, τα οποία δοκίμαζαν οι φίλοι του. Οι κριτικές τους άγγιζαν τα όρια του διθύραμβου. Η απόφαση είχε πια ληφθεί…
Κάπως έτσι γεννήθηκε το Le Fondant. Το πρώτο διάστημα λειτουργούσε αποκλειστικά ως εργαστήριο χειροποίητης σοκολάτας, με δημιουργίες που μπορούσαν να απογειώσουν τις αισθήσεις – και όχι μόνο τη γεύση, καθώς οι θεματικές δημιουργίες του για τα Χριστούγεννα ή για το Πάσχα ήταν, ταυτόχρονα, οπτική απόλαυση. Χάρη στο πάθος της δημιουργίας και την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, η φήμη του καταστήματος ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα στενά όρια του νομού. Λίγο αργότερα, στη γκάμα των προϊόντων του προστέθηκαν τα μακαρόν, που έμελλε να γίνουν το σήμα κατατεθέν του καταστήματος. Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρει κάποιος ότι τα μακαρόν του Le Fondant άνετα θα μπορούσαν να αναμετρηθούν με αυτά ενός ζαχαροπλαστείου στην Αλσατία.
Το μοναδικό «κλασικό» γλυκό που θα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο είναι το προφιτερόλ, που παρασκευάζεται με αφράτα γαλλικά σουδάκια, αυθεντική κρέμα ζαχαροπλαστικής με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης και βελούδινη κρέμα σοκολάτας (γάλακτος ή μαύρη).
Για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε και οι θερμοκρασίες «τραβούν» κάτι κρύο και γευστικό. Το τζελάτο με τη βελούδινη υφή παρασκευάζεται με αυθεντικές ιταλικές συνταγές και κορυφαίες πρώτες ύλες από παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κυριολεκτικά τα πάντα γίνονται στο εργαστήριο – από την παστερίωση των φρούτων μέχρι το καβούρδισμα των ξηρών καρπών και το άλεσμά τους σε πετρόμυλο. Δεν είναι τυχαίο ότι το Le Fondant αποτελεί την κορυφαία επιλογή σε γλυκό.
Info: Le Fondant, Αδριανουπόλεως 26, Δράμα. Τ. 25214 00 381. Στο Ίντερνετ: https://www.lefondant.gr Στο Facebook: https://www.facebook.com/lefondant.latelierduchocolat/ Στο Instagram: https://www.instagram.com/le.fondant/