
Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 39, δημιουργήθηκε ένας χώρος που συνδυάζει την εργασία με την απόλαυση του καφέ: το Svolos Workspace/Coffeespace. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας του, το 2023, ο Svolos έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο σημείο συνάντησης για φοιτητές, επαγγελματίες και δημιουργικούς ανθρώπους που αναζητούν έναν μοντέρνο και λειτουργικό χώρο για εργασία και χαλάρωση.
Με ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί ώς τις 11 το βράδυ, καθημερινά, ο Svolos προσφέρει ευελιξία για κάθε πρόγραμμα. Ο εσωτερικός χώρος χαρακτηρίζεται από τον εντυπωσιακό βιομηχανικό σχεδιασμό, με καθαρές γραμμές, μεταλλικές λεπτομέρειες, αλλά και ζεστούς τόνους ξύλου, που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα σύγχρονη και φιλόξενη. Οι δύο ξεχωριστές αίθουσες (quiet zones) είναι ειδικά διαμορφωμένες για εργασία ή μελέτη, εξοπλισμένες με γρήγορο wi-fi και άφθονες πρίζες για φορητούς υπολογιστές, καλύπτοντας κάθε ανάγκη του σύγχρονου επαγγελματία ή φοιτητή.
Η τοποθεσία του Svolos είναι πραγματικά προνομιακή: βρίσκεται σε έναν από τους πιο ζωντανούς δρόμους της πόλης, στην Αλεξάνδρου Σβώλου, κοντά στην πλατεία Ναυαρίνου, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση και μια καλή «γεύση» από τον παλμό της Θεσσαλονίκης. Το εξωτερικό καθιστικό του καταστήματος επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαμβάνουν τον καφέ τους ενώ παρατηρούν την κίνηση της πόλης, καθιστώντας το ιδανικό σημείο για χαλάρωση και κοινωνικοποίηση.
Ο καφές στο Svolos είναι μόνος του εμπειρία: χρησιμοποιώντας τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ Bristot, κάθε ρόφημα παρασκευάζεται με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια. Είτε προτιμάτε έναν κλασικό εσπρέσο είτε έναν δροσιστικό φρέντο καπουτσίνο, οι επιλογές είναι πολλές, ικανές να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του καφέ.
Το μενού του Svolos δεν σταματά, όμως, στον καφέ. Προσφέρει μια ποικιλία από σνακ και λαχταριστές νοστιμιές που μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά το ρόφημά σας ή ακόμη και να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα στη διάρκεια της ημέρας: από τριγωνικά σάντουιτς με κοτόπουλο ή μπέικον μέχρι τορτίγιες με κοτόπουλο ή γαλοπούλα ολικής άλεσης, οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικά γευστικές – πιστέψτε μας.
Για τους λάτρεις των αβγών, οι ομελέτες με μανιτάρια, μυρωδικά, τυρί ή ζαμπόν αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό ή brunch. Οι φρέσκες σαλάτες και τα ζυμαρικά αποτελούν ελαφρές, αλλά χορταστικές επιλογές για μεσημεριανό, ενώ τα γιαούρτια και τα γλυκά (όπως το κρουασάν με μους σοκολάτας και μπανάνα) αποτελούν τον τέλειο τρόπο για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.





Ξέρατε ότι…
Η ατμόσφαιρα στο Svolos Workspace/Coffeespace είναι χαλαρή και φιλική, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για εργασία, μελέτη ή απλώς για να περάσετε χρόνο με φίλους. Στη διάρκεια των εξεταστικών περιόδων, ο χώρος γεμίζει με φοιτητές που εκμεταλλεύονται το ήσυχο περιβάλλον και τις εξαιρετικές υποδομές για διάβασμα. Το προσωπικό είναι πάντοτε πρόθυμο να εξυπηρετήσει και να διασφαλίσει ότι κάθε επισκέπτης αισθάνεται άνετα και ευπρόσδεκτος.
Το Svolos Workspace/Coffeespace αποτελεί ένα σύγχρονο και καλαίσθητο στέκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου η εργασία και η απόλαυση συνδυάζονται αρμονικά. Είτε αναζητάτε έναν χώρο για να εργαστείτε αποδοτικά είτε ένα μέρος για να απολαύσετε εξαιρετικό καφέ και νόστιμα σνακ, ο Svolos αποτελεί ιδανική επιλογή.
Info: Svolos Coffeespace/Workspace, Αλεξάνδρου Σβώλου 39. Τ. 231 700 2681.
Ο barista του μήνα: Γιώργος Παπαχριστούδης
Θα τον βρείτε στο Svolos Coffeespace/Workspace.

Πότε ξεκίνησες πίσω από τη μπάρα; Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στη δουλειά σου;
Ξεκίνησα στα 18 και από τότε έχω περάσει από όλα τα πόστα, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τη μπάρα. Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι η επικοινωνία: ο καφές είναι η αφορμή, αλλά η επαφή με τον κόσμο, οι μικρές καθημερινές ιστορίες, τα «καλημέρα» και τα «τι λέει σήμερα;» είναι αυτά που με κρατούν ζωντανό στη δουλειά.
Υπάρχει κάποια στιγμή που θυμάσαι έντονα από την καριέρα σου;
Έχουν υπάρξει αρκετές, δεν θα ξεχάσω ποτέ ωστόσο τις πιο… ιδιαίτερες παραγγελίες. Όταν κάποιος σου ζητάει έναν καφέ που περιλαμβάνει φυτικό γάλα, στέβια, σιρόπια και άλλα έξτρα, το αποτέλεσμα δεν θυμίζει καν καφέ. Αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ – να το κάνουμε να δουλέψει, όσο περίεργο κι αν ακούγεται.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καφές και ποιο το αγαπημένο σου κοκτέιλ;
Αγαπημένος καφές, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο φρέντο εσπρέσο σκέτος. Είναι απλός, δυνατός, χωρίς περιττά. Όσο για τα κοκτέιλ, η Μαργαρίτα και γενικά οτιδήποτε με τεκίλα – έχει χαρακτήρα, είναι παιχνιδιάρικη, αλλά και δυνατή όταν χρειάζεται.
Ποιος είναι για εσένα ο ιδανικός πελάτης;
Ο ιδανικός πελάτης είναι αυτός που παραγγέλνει έναν φρέντο εσπρέσο σκέτο και λέει τουλάχιστον ένα «γεια». Η ανθρώπινη επαφή είναι το πιο σημαντικό – δεν είμαστε ρομπότ πίσω από τη μπάρα ούτε θέλουμε πελάτες που είναι απλώς μια συναλλαγή. Μία κουβέντα και μία καλημέρα κάνουν τη διαφορά.
Τα όνειρά σου για τη συνέχεια;
Σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός, οπότε το επόμενο βήμα μου είναι να συνδυάσω τις γνώσεις μου με την οικογενειακή επιχείρηση. Επίσης, έχω μεγάλη αγάπη για το drift και τις μετατροπές αυτοκινήτων, κάτι που μου έχει μεταδώσει ο πατέρας μου. Αν μπορέσω να τα ισορροπήσω όλα αυτά, τότε θα έχω πετύχει κάτι πραγματικά σπουδαίο.
