Καθώς τα Culinary Journeys στο Daios Cove εισέρχονται στην έκτη λαμπερή χρονιά τους, ο καθιερωμένος θεσμός εξακολουθεί να αναδεικνύει ένα πλούσιο μωσαϊκό γαστρονομικών εμπειριών και πολιτιστικών συναντήσεων. Τα Culinary Journeys προσκαλούν τους επισκέπτες σε μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη γεύσεις και αρώματα, που ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών και την εμβάθυνση στον πλούτο της γαστρονομίας, ενός από τους πιο ζωτικούς τομείς όλων των πολιτισμών.
Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα Culinary Journeys υποδέχονται βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι θα μαγειρέψουν στο Ocean Restaurant και στο RHO, ενισχύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα του Daios Cove με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.
Η λίστα περιλαμβάνει τους Joan Roca (από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «El Celler de Can Roca»), Jean-Philippe Blondet (του τριάστερου «Alain Ducasse at The Dorchester»), Jacob Jan Boerma (του βραβευμένου με ένα αστέρι «The White Room» στο Άμστερνταμ) και Amaury Bouhours (του διάστερου «Le Meurice», στο Παρίσι), καθώς και τους έλληνες βραβευμένους σεφ Παύλο Κυριάκη, Γκίκα Ξενάκη, Γιώργο Σαμοΐλη, Δημήτρη Μαλανδρένη και Γρηγόρη Μαρινάκη.
Το πρόγραμμα
Στις 21 Μαΐου: Γιώργος Σαμοΐλης (Cantina, Σίφνος), Γκίκας Ξενάκης (Aleria Restaurant, Αθήνα).
Στις 21 Ιουλίου: Jean-Philippe Blondet (Alain Ducasse at The Dorchester***, Λονδίνο).
Στις 26 Ιουλίου: Joan Roca (El Celler de Can Roca***, Zιρόνα).
Στις 4 Αυγούστου: Amaury Bouhours (Le Meurice**, Παρίσι).
Στις 16 Αυγούστου: Παύλος Κυριάκης (Gallina, Αθήνα), Jacob Jan Boerma (The White Room*, Άμστερνταμ).
Στις 25 Σεπτεμβρίου: Γιώργος Σαμοϊλης (Cantina, Σίφνος), Γκίκας Ξενάκης (Αleria Restaurant, Αθήνα).
Στις 9 Οκτωβρίου: Δημήτρης Μαλανδρένης, Γρηγόρης Μαρινάκης (Matzenta, Xανιά).
Με βαθιά εκτίμηση για τις αυθεντικές ρίζες και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, ο θεσμός των Culinary Journeys αναδεικνύει παράλληλα την αξία της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, η οποία συνεχώς κερδίζει την εκτίμηση και την αγάπη των ξένων επισκεπτών. Και, φυσικά, ιδιαίτερη μνεία για την ανεκτίμητη συνεισφορά και το απαράμιλλο μεράκι τους αξίζει στους σεφ του Daios Cove, οι οποίοι με τη δεξιοτεχνία τους υποστηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό με τις μπριγάδες τους, ενώ παράλληλα φέρνουν την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο στο Rho και στην Taverna του Daios Cove.
Στην έκτη χρονιά τους, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στα Culinary Journeys εκλεκτά δείπνα, να εξερευνήσουν τους πιο εκλεπτυσμένους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε εμπλουτισμένες παράλληλες δραστηριότητες και να εμβαθύνουν σε διάφορες γαστρονομικές φιλοσοφίες, ανακαλύπτοντας την καινοτομία και την εφευρετικότητα που διακρίνει την τέχνη της κουζίνας.
Το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους, μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το «παρών» σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι.