Το 1965
ο κυρ-Θόδωρος δημιούργησε στην –τότε– αγορά της πόλης, δίπλα στο Πασά χαμάμ, ένα μικρό ψητοπωλείο, το οποίο, χάρη στα υπέροχα πιάτα του, έγινε πολύ αγαπητό στον κόσμο της περιοχής. Σήμερα, τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, ο εγγονός Θόδωρος, ο οποίος συνεχίζει με την ίδια όρεξη το γαστρονομικό ταξίδι της οικογένειας.
Ας περάσουμε
στο ψητό (κυριολεκτικά): θα βρείτε ό,τι ονειρεύεστε – από σουβλάκι μέχρι μπριζόλα σπάλας. Σας προτρέπουμε όμως να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ έξι δεκαετιών: τα σουτζουκάκια και τα κεφτεδάκια, καθώς και τα χειροποίητα ντολμαδάκια. Για τους μερακλήδες υπάρχει μοσχαρίσιο συκώτι, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα βρείτε κοκορέτσι και κοντοσούβλι. Καθημερινά σερβίρονται και 2-3 μαγειρευτά – λύση ιδανική για τους εργαζόμενους στην περιοχή.
Θα συνοδεύσετε
το φαγητό σας με το ποτό της αρεσκείας σας – προσωπικά, προτείνω να δοκιμάσετε τις φρέσκιες, βαρελίσιες μπίρες από τη Χίο ή την Κέρκυρα. Πολύ ιδιαίτερη είναι και η μπίρα με μαστίχα Χίου που ταιριάζει αρμονικά με συγκεκριμένα κρεατικά.
Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου τη γευστική πανδαισία ολοκληρώνει η ζωντανή μουσική. Αν αγαπάτε το ρεμπέτικο τραγούδι (με πινελιές λαϊκού), τότε ετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία.
Και κάτι σημαντικό
για το τέλος: δύο φορές τον χρόνο, Τσικνοπέμπτη και παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι σούβλες βγαίνουν εκτός καταστήματος, η μυρωδιά ψημένου κρέατος πλημμυρίζει τη γειτονιά και η εμπειρία εστίασης είναι μοναδική. Δεν τα γράφουμε απλώς, τα ζήσαμε…
Info: Παπαρρηγοπούλου 15. T. 2310-520.892.