fbpx

Citymagthess.gr

The A-list: Αυτά είναι τα must-visit στέκια που επιβάλλεται να επισκεφθείτε στην Καβάλα σήμερα

Μοιραστείτε το

Τι επιλέξαμε

Οι συντάκτες του Citymag κυκλοφορούν και σας προτείνουν τα 16+1 στέκια που αγαπούν να επισκέπτονται στην Καβάλα σήμερα – διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε τι επιβάλλεται να δοκιμάσετε.

Φινέτσα και αισθητική σε ένα all-day στέκι που απογειώνει τη διασκέδαση. Χωρίς αμφιβολία, το λιμάνι της Καβάλας είναι ο πλέον προνομιακός χώρος για να ανοίξεις μια επιχείρηση εστίασης. Το σωστό σημείο, ωστόσο, δεν φτάνει: χρειάζεται πολλή φροντίδα και μεράκι, για να μπορέσεις να φτιάξεις έναν χώρο καλόγουστο και ζεστό, ώστε να αποτελεί στέκι του κόσμου από το πρωί ώς το βράδυ. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-finetsa-kai-aisthitiki-se-ena-all-day-steki-poy-apogeionei-ti-diaskedasi/

Δύο φίλοι κατάφεραν να χωρέσουν τη γεύση μίας πόλης σε ένα μπουκάλι. Και μπράβο τους! Συναντήσαμε τον οικονομολόγο Βαγγέλη Φάκα νωρίς το πρωί στο «βασίλειό» του: το μικροζυθοποιείο που μαζί με τον φίλο του, μηχανικό τοπογράφο Θάνο Τσουκαλά, δημιούργησαν απέναντι από την ιχθυόσκαλα της Καβάλας (δεν είναι τυχαίο ότι σήμα της Μικροζυθοποιίας Καβάλας είναι ένα σκάφανδρο όπως εκείνο των παλιών σφουγγαράδων). Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/wine-spirits/article/edo-kavala-dyo-filoi-kataferan-na-choresoyn-ti-geysi-mias-polis-se-ena-mpoykali-kai-mpravo-toys/

Signature cocktails υπό τους ήχους lounge house μουσικής στην παλιά πόλη της Καβάλας. Η συνταγή είναι απλή και δοκιμασμένη. Πρώτα επιλέγεις το καλύτερο δυνατό σημείο. Και, στη συνέχεια, φτιάχνεις έναν χώρο ζεστό, καλαίσθητο και κομψό, ο οποίος ανταποκρίνεται απόλυτα στις επιθυμίες των επισκεπτών σου. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/wine-spirits/article/edo-kavala-signature-cocktails-ypo-toys-ichoys-lounge-house-moysikis-stin-palia-poli/

Ένας ατμοσφαιρικός πολυχώρος γίνεται trademark για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ο Τσαλαπετεινός αναπτύσσεται σε ένα διατηρητέο, industrial κτήριο στο κέντρο της Καβάλας, με δέντρα στην αυλή του και θέα στη θάλασσα, ανοιχτός χειμώνα – καλοκαίρι. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-enas-atmosfairikos-polychoros-ginetai-trademark-gia-oli-ti-voreia-ellada/

Ένα καβαλιώτικο coffee spot μάς καλεί να κάνουμε διάλειμμα για καφέ ακριβώς όπως οι Σουηδοί. Έχετε ακούσει ποτέ για τη «fika»; Το Yellow Swan, ένα από τα πιο αγαπημένα coffee spots της Καβάλας, αγκαλιάζει τη σουηδική παράδοση της fika – ενός διαλείμματος για καφέ, που σημαίνει πολύ περισσότερα από έναν καφέ. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-ena-kavaliotiko-coffee-spot-mas-kalei-na-kanoyme-dialeimma-gia-kafe-akrivos-opos-oi-soyidoi/

Μια «μυστική» στοά κρύβει το καλύτερο, ίσως, brunch της πόλης. Βάλτε μια τάση που κερδίζει το κοινό – το brunch. Ένα από τα καλύτερα υλικά που μπορεί να μας δώσει η φύση – το αβοκάντο. Έναν εξαιρετικά ατμοσφαιρικό χώρο, σε μια στοά «κέντρο απόκεντρο», στην καρδιά της Καβάλας. Και προσθέστε μεράκι και αγάπη, όπως αυτή που έβαλαν (σε περίσσευμα) οι ταλαντούχοι Τάσος και Πασχάλης Μποζίνης. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-mia-mystiki-stoa-kryvei-to-kalytero-isos-brunch-tis-polis/

Απολαμβάνουμε αυθεντική μεσογειακή κουζίνα στην απόλυτη «βιτρίνα» της Καβάλας. Κάποια εστιατόρια έχουν τη χωροταξία με το μέρος τους. Έχουν την τύχη να βρίσκονται σε αυτό που αποκαλούμε «σημείο-φιλέτο», στο καλύτερο πέρασμα ή στο μέρος με την απόλυτη θέα. Κάπως έτσι, ξεκινούν με προβάδισμα. Αν σε αυτό το προβάδισμα προσθέσετε το καλό, το πραγματικά νόστιμο φαγητό (και μάλιστα σε value-for-money τιμές), τότε έχετε το απόλυτο success story στον χώρο της εστίασης. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/resto/article/edo-kavala-apolamvanoyme-aythentiki-mesogeiaki-koyzina-stin-apolyti-vitrina-tis-kavalas/

Πήγαμε στο μαγαζί που προτιμάει η νεολαία της πόλης – και δικαιολογήσαμε την επιλογή της. Υπάρχει ένας εμπειρικός κανόνας, που, ακολουθώντας τον, σπάνια πέφτεις έξω: όταν βρεθείς σε έναν τόπο και δεις πολύ κόσμο να κάθεται σε ένα μαγαζί, ακολούθησέ τους. Κάτι περισσότερο γνωρίζουν. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-pigame-sto-magazi-poy-protimaei-i-neolaia-tis-polis-kai-dikaiologisame-tin-epilogi-tis-2/

Εξαιρετικός καφές + υψηλή αισθητική = το τέλειο coffee bar. Ποια στοιχεία πρέπει να έχει το τέλειο coffee bar; Για αρχή, να προσφέρει εξαιρετικό καφέ, φρεσκοψημένο και ποιοτικό (ιδανικά, να έχει και κάποιες καλές προτάσεις για φαγητό ή σνακ). Να είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί ώς αργά το βράδυ (επειδή η καλύτερη ώρα για καφέ είναι κάθε ώρα, όλη την ημέρα). Το προσωπικό που θα σε εξυπηρετήσει να είναι καλά εκπαιδευμένο και με προσήλωση στην τελειότητα, ώστε η εμπειρία για τον coffee lover να είναι πάντοτε η καλύτερη. Και αν κάνει και ντιλίβερι για τις δύσκολες μέρες που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από το γραφείο, ακόμη καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-exairetikos-kafes-ypsili-aisthitiki-to-teleio-coffee-bar/

Στο «μπαλκόνι» της πόλης θα βρείτε αγάπη, φροντίδα και τα καλύτερα κοκτέιλ. Λένε ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί… Αν ισχύει η παροιμία, τότε η μέρα είναι πολύ καλή από την πρώτη στιγμή που θα περάσετε το κατώφλι του Ώχρα Coffee’n’Drinks, στην παλιά πόλη της Καβάλας, με τα πλατιά χαμόγελα του Αλέξανδρου Ζαρκάδα και της αδελφής του, Ηλέκτρας, να σε υποδέχονται. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-sto-mpalkoni-tis-polis-tha-vreite-agapi-frontida-kai-ta-kalytera-kokteil/

Σε ένα ατμοσφαιρικό cocktail bar θα βρείτε αυθεντικά, νόστιμα κοκτέιλ με άποψη. Οι άνθρωποι είναι η ψυχή που δίνει ζωή στα στέκια. Και, ακριβώς έτσι, είναι οι άνθρωποι πίσω από το cocktail bar Κάψουλα, στο κέντρο της Καβάλας, που κάνουν τη διαφορά. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/wine-spirits/article/edo-kavala-se-ena-atmosfairiko-cocktail-bar-tha-vreite-aythentika-nostima-kokteil-me-apopsi/

Ένας πανέμορφος «ναός» επικούρειων απολαύσεων στον Άγιο Νικόλαο της Καβάλας. Για κάποιες επιχειρήσεις, η επωνυμία τους και μόνον αποτελεί εγγύηση ποιότητας – ένα «παράσημο» το οποίο κέρδισαν με τη σταθερή αξιοπιστία τους στο πέρασμα του χρόνου. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-enas-panemorfos-naos-epikoyreion-apolayseon-ston-agio-nikolao/

Μια οικογένεια με ρίζες στην Καππαδοκία παράγει έναν πολύ ιδιαίτερο παστουρμά (και πολλές ακόμη κρεατονοστιμιές) στη Νέα Καρβάλη. Είναι πάντοτε όμορφο όταν βλέπεις νέους ανθρώπους να παίρνουν τη σκυτάλη από το χθες, για να δημιουργήσουν με τη ματιά στο αύριο. Κάτι σαν αυτό, δηλαδή, που επιχειρεί η εταιρεία Ατλαμάζογλου, μια 100% ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο των αλλαντικών το 2017, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-mia-oikogeneia-me-rizes-stin-kappadokia-paragei-enan-poly-idiaitero-pastoyrma-kai-polles-akomi-kreatonostimies-sti-nea-karvali/

Στο Πυργοχώρι Καβάλας βρήκαμε ένα σπάνιο γαστρονομικό «διαμαντάκι». Οι φανατικοί του ποδοσφαίρου συνηθίζουν να λένε πως «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις». Αυτός ο δοκιμασμένος κανόνας έχει εφαρμογή και στην εστίαση, σε χώρους όπως η ταβέρνα «Ονείρων Γεύσεις» – ένα γαστρονομικό «διαμαντάκι» για connaisseurs στο Πυργοχώρι Καβάλας, μόλις ένα τέταρτο από τους Αμμόλοφους και άλλο ένα τέταρτο από την κορυφή του Παγγαίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/resto/article/edo-kavala-sto-pyrgochori-vrikame-ena-spanio-gastronomiko-diamantaki/

Δοκιμάσαμε μαεστρική μαμαδίστικη κουζίνα στην καρδιά ενός αμπελώνα. Ο όρος «οικογενειακή ταβέρνα» είναι αρκετά διαδεδομένος στην Ελλάδα, συχνά ωστόσο, αν το καλοσκεφτείτε, το περιεχόμενό του είναι αμφίσημο. Είναι μια ταβέρνα την οποία «τρέχει» μια οικογένεια; Είναι ένας χώρος εστίασης ιδανικός για οικογένειες; Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/resto/article/edo-kavala-dokimasame-maestriki-mamadistiki-koyzina-stin-kardia-enos-ampelona/

Στα Δωμάτια Καβάλας βρήκαμε αλλαντικά αξιώσεων που παίζουν με άνεση στη «μεγάλη κατηγορία». Ο 32χρονος Μάνος μοιάζει πολύ στον πατέρα του, Δημήτρη – και όχι απλώς εμφανισιακά, συνεκτιμώντας τα περίπου 20 χρόνια που τους χωρίζουν. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://citymagthess.gr/food/themata-food/article/edo-kavala-sta-domatia-kavalas-vrikame-allantika-axioseon-poy-paizoyn-me-anesi-sti-megali-katigoria/


Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες