
Το καλό κρέας είναι ζήτημα γνώσης και εμπιστοσύνης. Ένα κρεοπωλείο στην καρδιά της Νάουσας, που βρίσκεται αισίως στην πέμπτη γενιά του, γνωρίζει τη συνταγή για χαρούμενους πελάτες.
Όλη η Νάουσα γνωρίζει καλά ότι η οικογένεια Αντωνίου έχει παράδοση στο καλό κρέας – από τον προπάππου Μέρκο και τον παππού Γιώργο ώς τον Γιάννη Αντωνίου, τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, του Βαλάντη. Ήταν ο Γιάννης Αντωνίου εκείνος που ξεκίνησε να ασχολείται με την επιχείρηση κρεάτων από νεαρή ηλικία, ανοίγοντας το κρεοπωλείο του στην οδό Χριστοδούλου Λαναρά, στη Νάουσα, το 1979, κρατώντας ζωντανές την παράδοση και το μεράκι που κληρονόμησε από τον πατέρα και τον παππού του.
Μεγαλωμένος στην επαρχία της Νάουσας, έμαθε να αναγνωρίζει το καλό κρέας και να μπορεί να διακρίνει ότι η καλή επιχείρηση δεν είναι αυτή που βγάζει πολλά χρήματα, αλλά εκείνη που έχει ευχαριστημένους πελάτες.
Από τότε μέχρι σήμερα, ήταν η αγάπη και το μεράκι του Γιάννη Αντωνίου για το καλό και ποιοτικό κρέας που αποτέλεσαν έμπνευση για τον γιο του, τον Βαλάντη (καθηγητή επί πολλά χρόνια σε Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης σε ΙΕΚ), ώστε να ασχοληθεί με το αντικείμενο, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση ως τέταρτη γενιά κρεοπωλών (και με τον γιο του, τον Γιάννη, να είναι ήδη παρών στο μαγαζί).
Στο κρεοπωλείο του Βαλάντη, στην καρδιά της Νάουσας, θα βρείτε εκλεκτά κρέατα ελληνικής παραγωγής, prime κοπές, αλλά και εξαιρετικά κρεατοσκευάσματα που παράγονται καθημερινά στο ειδικό εργαστήριο του κρεοπωλείου, με μηχανήματα που μόνον αυτό διαθέτει.
Info: Κρεοπωλείο Βαλάντης, Χριστοδούλου Λαναρά 16, Νάουσα. Τ. 233 202 3383, 693 464 0615. Στο ίντερνετ: www.kreopolio-valantis.gr. Ε. kreopoliovalantis1958@gmail.com. Στο Instagram: kreopoliovalantis. Στο Facebook: Κρεοπωλείο Βαλάντης.

