Οι γαστρονομικές βραδιές στο θεσσαλονικιώτικο Classiso bistro moderne, στη Θεμιστοκλή Σοφούλη, συνεχίζονται – για την ακρίβεια, δεν συνεχίζονται απλώς, αλλά ανεβάζουν ταχύτητα. Αυτήν τη φορά, η δημιουργική φαντασία τού sommelier Χρήστου Παπαδόπουλου και των σεφ Θοδωρή Μήτογλου και Κωνσταντίνου Τσαβδαρίδη έχει ετοιμάσει για όλους εμάς μια ραφιναρισμένη γαστριμαργική εμπειρία, σε ένα food and wine pairing μενού πέντε σταδίων, με τέσσερα συγκλονιστικά κρασιά από την Ιταλία και τη Γαλλία που εισάγει στην Ελλάδα η εταιρεία Amfora Divine Wines.
Τη βραδιά θα ανοίξει ένα μυλοκόπι με σαλάμι Λευκάδος, πορτοκάλι και φινόκιο (απίστευτα γευστικός συνδυασμός!), το οποίο «παντρεύεται» ιδανικά με ένα Divici Prosecco τής Bottler, από την Ιταλία. Τη σκυτάλη παραλαμβάνει ένα θεϊκό σαγανάκι με ούζο, γαρίδα και άνιθο (ένα πιάτο συγκλονιστικά ελληνικό), το οποίο βρίσκει το ταίρι του σε ένα φίνο γαλλικό Rose des Marres, από το οινοποιείο Chateau des Marres. Η συνέχεια μας επιφυλάσσει ένα ριζότο με αχινό, λεμόνι και αγριομάραθο (η επιτομή τού fine dining), το οποίο θα συνοδεύσει ένα Bourgogne τού Domaine de Vauroux, από τη Γαλλία.
Στη «μεγάλη πίστα» πρωταγωνιστεί μια παστιτσάδα-όνειρο (με κοκοράκι, σπετσερικά και χυλοπίτες), η οποία «παντρεύεται» με ένα Valpolicella Classico από το οινοποιείο Allegrini (ένα εξαιρετικό ιταλικό κρασί).
Last, but not least (επειδή, ως γνωστόν, δείπνο χωρίς επιδόρπιο δεν είναι δείπνο): ένα ρεβανί με κρέμα πορτοκάλι και παγωτό ελληνικού καφέ – ανέλπιστα γευστικό, απίστευτα ελληνικό, αποτελεί την ιδανική κορύφωση μιας συναρπαστικής γαστροοινικής βραδιάς.
Μετράμε ήδη αντίστροφα τις ώρες ώς αυτήν την Τετάρτη 26 Απριλίου. Yumm!..